Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Supermicro kondigt een nieuwe universele GPU server aan

Super Micro Computer kondigt een nieuwe universele GPU server aan. De server bevat een nieuwe technologie die GPU-implementaties op grote schaal vereenvoudigt.

De universele GPU systeemarchitectuur combineert de nieuwste technologieën die meerdere GPU-form factors, storage en netwerkopties ondersteunen. De systemen kunnen voor elke klant worden geoptimaliseerd voor de specifieke toepassingen op het gebied van Artificial Intelligence (AI), Machine Learning (ML) en High Performance Computing (HPC).

“De universele GPU-server van Supermicro vormt een doorbraak voor onze industrie- en datacenter infrastructuur,” aldus Charles Liang, president en CEO van Supermicro. “Met één krachtig, modulair en toekomstbestendig platform hebben we de basisregels veranderd voor hoe CTO’s en IT-beheerders nieuwe implementaties kunnen plannen. Dit is een flexibel en revolutionair systeemontwerp dat snelle implementaties op grote schaal mogelijk maakt, simpelweg het beste in zijn soort.”

Het universele GPU-platform ondersteunt systemen die 3e generatie AMD EPYC™ 7003-processors bevatten. Het Supermicro universele GPU-platform is ontworpen om te werken met een breed scala aan GPU’s op basis van een ontwerp van open standaarden. Door zich te houden aan een overeengekomen reeks hardware standaarden, zoals Universal Baseboard (UBB), OCP Accelerator Modules (OAM), PCI-E en platform specifieke interfaces, kunnen IT-beheerders de GPU-architectuur kiezen die het meest geschikt is voor hun HPC- of AI-workloads. Bovendien kunnen IT-beheerders eenvoudig de juiste combinatie van CPU’s en GPU’s kiezen om het meest optimale systeem voor gebruikers te creëren.

De 4U of 5U universele GPU-server zal beschikbaar zijn voor accelerators die van de UBB-standaard gebruikmaken, evenals PCI-E 4.0 en binnenkort PCI-E 5.0. Daarnaast zijn 32 DIMM-slots en een breed scala aan storage- en netwerkopties beschikbaar, die ook kunnen worden aangesloten via de PCI-E-standaard. De Supermicro universele GPU-server is geschikt voor GPU’s met behulp van baseboards in de SXM- of OAM form factors die gebruikmaken van zeer snelle GPU-naar-GPU interconnecties, zoals NVIDIA NVLink of de AMD xGMI Infinity fabric.

De server is ontworpen voor maximale luchtstroom en geschikt voor actuele en toekomstige CPU’s en GPU’s waar de hoogste TDP CPU’s en GPU’s vereist zijn voor maximale applicatieprestaties. Opties voor vloeistofkoeling (direct naar de chip) zijn beschikbaar voor de Supermicro universele GPU-server, aangezien CPU’s en GPU’s meer koeloplossingen nodig hebben. Daarnaast is het mogelijk om met het modulaire ontwerp specifieke subsystemen van deze server te vervangen of te actualiseren, waardoor de levensduur van het totale systeem wordt verlengd en de e-waste wordt verminderd.

“De NVIDIA A100 Tensor Core GPU versnelt alle AI-applicaties en meer dan 2700 HPC-applicaties,” aldus Paresh Kharya, senior director product management voor datacenter computing bij NVIDIA. “Het nieuwe serverplatform van Supermicro integreert de NVIDIA A100, zodat bedrijven een krachtig systeem hebben dat uitzonderlijke prestaties en productiviteit kan bieden voor een breed scala aan workloads.”

“AMD waardeert de hechte relatie met Supermicro. We kijken reikhalzend uit naar de Supermicro universele GPU systemen, die een ideaal platform vormen om onze geavanceerde AMD EPYC CPU en AMD Instinct GPU innovaties te demonstreren. Bovendien spelen ze in op de behoeften van de HPC industrie en de vraag naar compute-accelarated datacenter workloads,”aldus Brad McCredie, Corporate Vice President, Data Center GPU en Accelerated Processing bij AMD.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-24T16:16:03.000Z Supermicro


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.