Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

HL7 FHIR beschikbaar als bètaversie

 

Ict-dienstverlener Furore, die mede aan de wieg stond van de HL7-standaard FHIR, kondigt aan dat de bètaversie van HL7 FHIR wordt uitgegeven. Alle it-leveranciers actief in de gezondheidszorg en zorginstellingen kunnen de standaard nu uitproberen voor gegevensuitwisseling tussen hun systemen. FHIR is met name geschikt voor internet-, mobiele en cross-platform-communicatie in de gezondheidszorg.

Furore is al vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van FHIR. In HL7 FHIR staat het makkelijk toepassen van de standaard door ontwikkelaars van zorgsystemen centraal. Om het tempo van de ontwikkeling van FHIR-applicaties bij te houden, werkt Furore constant aan tools die andere ontwikkelaars helpen met deze gloednieuwe HL7-standaard. Deze tools komen binnenkort beschikbaar als open source.

Een voorbeeld van zo’n tool is Spark, een FHIR-server die volledig FHIR-compliant is. Spark biedt ict-specialisten een set demogegevens waarmee zij de standaard kunnen uitproberen in hun eigen applicatie(s). Nog een voorbeeld is Forge, een profieltool die het mogelijk maakt FHIR-gegevensmodellen aan te passen aan de eisen van de zorginstelling.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4984550). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×