Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Rubrik introduceert Datos IO 3.0

Rubrik, het Cloud Data Management bedrijf, introduceert Datos IO 3.0, waarmee Fortune 500-ondernemingen ongekende eenvoud, schaalbaarheid en cloud-datamobiliteit kunnen realiseren voor NoSQL-gegevensbescherming.

Toonaangevende bedrijven vertrouwen steeds vaker op 'born-in-the-cloud'-applicaties om hun onderneming te ondersteunen en hun klanten te bedienen. Datos IO 3.0 levert enterprise-kwaliteit back-up en herstel voor dit nieuwe genre van grote, cloud-gebaseerde NoSQL-applicaties, met snelle prestaties, schaalbaarheid over honderden knooppunten en clouds, voorzien van een consumentachtige eenvoud.

NoSQL-databases zijn mainstream geworden, waardoor veel ondernemingen afhankelijk zijn van MongoDB en Cassandra / DataStax om hun meest prominente klantgerichte applicaties te kunnen draaien. IDC heeft deze overgang beschreven als een "voortdurende evolutie"1 voor NoSQL-databases, omdat zakelijke use cases schaalgrootte en nieuwe mogelijkheden vereisen. Dit onderstreept de behoefte aan bewezen, schaalbare gegevensbeveiliging die speciaal is ontwikkeld voor NoSQL-workloads.

“De markt heeft gesproken en NoSQL-databases worden nu gebruikt door de snelst groeiende, bedrijfskritieke applicaties in ondernemingen,” zegt Tarun Thakur, General Manager van Rubrik Datos IO. “Met Rubrik Datos IO 3.0 bevestigen we opnieuw onze toonaangevende rol op het gebied van uitdagingen bij gegevensbeheer voor NoSQL-databases. Ons engineeringteam heeft Datos IO 3.0 gebouwd om deze uitdagingen het hoofd te bieden en het is een antwoord op de vraag naar effectieve gegevensbeveiliging voor zakelijke productietoepassingen.”

Enterprise-functionaliteit gebouwd voor de schaal van NoSQL

DevOps en databasebeheerteams begrijpen de moeite die het kost om groeiende, grootschalige gedistribueerde systemen te beheren en beschermen. Datos IO 3.0 introduceert belangrijke updates, ontworpen voor die zakelijke beheerders, inclusief ultralight NoSQL Service Managers, streaming recovery voor snelle RTO's, express recovery bij scenario's voor volledige disaster recovery en recovery op databaseniveau voor zowel MongoDB als Cassandra. Het resultaat is een vereenvoudigde en krachtige gebruikerservaring, van installatie tot herstel, gebouwd om mee te groeien met de toenemende eisen van grootzakelijke NoSQL-toepassingsomgevingen.

“Met wereldwijde merken als Samsung, Adobe, Avast en Lenovo, die afhankelijk zijn van ons PaaS-e-commerceplatform, kunnen we geen downtime van applicaties riskeren,” zegt SP Naidu, Director Data Technologies Engineering van Digital River. “Met Rubrik Datos IO weten we dat wanneer een van onze op Cassandra-databases gebouwde applicaties beschadigd raakt, we kunnen herstellen van gegevensverlies met behulp van de Point-in-Time herstelmogelijkheden van Datos IO. We hebben ook echt prettig samengewerkt met het IO-team van Rubrik Datos; hun product-roadmap en de bereidheid om met ons samen te werken, waren opvallend.”

Ontworpen voor groeiende MongoDB-workloads

Rubrik Datos IO biedt de meest volwassen, gespecialiseerde gegevensbescherming voor MongoDB, de populairste database voor next-gen zakelijke toepassingen, en levert enterprise-kwaliteit back-up- en herstelprestaties voor implementaties in alle vormen en maten. Datos IO 3.0 introduceert een nieuwe multi-node scale-out architectuur, de mogelijkheid om naadloos te herstellen van en naar veranderende databaseclustertopologieën en prestatieverbeteringen voor MongoDB-back-up en -herstel, met name die met een hoge veranderingsgraad en gefragmenteerde clusters verspreid over tientallen of honderden knooppunten.

“We gebruiken Rubrik Datos IO ter bescherming van onze kritieke klantgerichte cloud-native applicaties die zijn geïmplementeerd in MongoDB-databases op Amazon Web Services (AWS),” zegt Brian Deitte, Director of Engineering, Maxwell Health. “Rubrik Datos IO helpt ons de MongoDB-databases te beschermen tegen logische fouten, belangrijke test/dev use cases te realiseren die cruciaal zijn voor onze applicatie- en ontwikkelteams en aanzienlijke besparingen op cloudopslagkosten te behalen. Het belangrijkste is dat het Datos IO-team luistert, onze feedback vastlegt en snel omzet in functionaliteiten in productieversies - dit omvat de aankomende AMI-mogelijkheid in Datos IO 3.0, die ons zal helpen bij het automatiseren van end-to-end-applicatie naar database tot gegevensbeheer-workflows.”

Ideaal voor multi-cloud en hybride cloudstrategieën

Net zoals bedrijven nieuwe ontwikkelingen op de populairste NoSQL-databases standaardiseren, beschouwen ze het hybride cloudmodel steeds meer als de standaard voor infrastructuur. Datos IO 3.0 biedt bedrijven de mogelijkheid om in Azure te draaien, of back-ups te maken naar Azure, met ondersteuning voor de drie grootste openbare cloudproviders (AWS, Microsoft Azure en Google Cloud) en Oracle Cloud. Hierdoor kunnen IT-teams de gegevens in het datacenter en tussen meerdere clouds orkestreren en verplaatsen. Om bedrijven te helpen bij digitale transformatie-projecten met containergebaseerde architecturen, introduceert Datos IO 3.0 ook de mogelijkheid om NoSQL-databases die als Docker-containers worden ingezet, te beheren en te beschermen.

“Cloudopslag en NoSQL-databases vormen de toekomst voor enterprise-IT en we zijn blij dat we Microsoft en Rubrik-klanten kunnen helpen die toekomst te realiseren,” zegt Tad Brockway, Head of Product bij Microsoft Azure Storage. "Wij zijn van mening dat Microsoft Azure Storage de ideale omgeving is voor organisaties die NoSQL-gegevens willen beschermen met behulp van Rubrik Datos IO.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-13T14:30:33.000Z Rubrik
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.