Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zo efficient mogelijk je data beheren

De wereld van nu is een data driven world waar steeds meer en meer van jouw dagelijkse bezigheden te maken hebben met data maken of bekijken. Gelukkig wordt de technologie ook steeds geavanceerder zodat deze data beter geanalyseerd en beheerd kan worden.

Ook voor jouw onderneming is het belangrijk om data te beheren, want uit data kun jij conclusies trekken om jouw bedrijf nog meer te laten groeien. Data heb je in veel verschillende vormen, van website gebruikers tot offline aankopen in een winkel. Er zijn veel verschillende programma's en databases om deze data in op te slaan; één van de meest gebruikte database programma’s is SQL. Als je hierover meer wil leren, kun je bijvoorbeeld een SQL cursus doen.   

Waarom is data beheren belangrijk?

In principe kan alles wat te maken heeft met jouw bedrijfsprocessen, producten en klanten die op de computer beschikbaar zijn, worden gezien als data. Dit betekent dus ook als klanten offline iets bij jouw bedrijf kopen en dit wordt dan digitaal opgeschreven, is dat ook data. Online data bijhouden wordt ook steeds geavanceerder, als je bijvoorbeeld een webshop hebt, kun je via Google Analytics kijken welke doelgroepen er interesse hebben in jouw producten. Het is belangrijk om zo veel mogelijk relevante data voor jouw bedrijf op te slaan, zodat jij hier analyses uit kan halen om zo jouw bedrijf weer te laten groeien.

Hoe kan jij het beste data beheren?

Data mag niet zomaar opgeslagen worden. De Europese Unie heeft verschillende wetten opgesteld om de privacy van de gebruiker te waarborgen. Deze privacywetten zijn wel belangrijk om in acht te nemen wanneer je data gaat opslaan. Want als deze niet op de juiste manier wordt opgeslagen, is er een kans dat je een boete krijgt. Als je meer wil weten over welke data jij mag op slaan, kan je dit lezen in de privacywet. Je data beheren kan op veel verschillende manieren; je kan dit bijvoorbeeld lokaal opslaan op een USB-stick of een externe harde schijf. Dit heeft voor- en nadelen. Een voordeel is dat niemand anders erbij kan en een nadeel is dat jouw data niet altijd beschikbaar is. Ook kan je data in een cloud programma opslaan als een Google-drive, maar je kan ook een eigen cloud maken met een NAS (Network Attached Storage). Dit is een soort van externe harde schijf die aangesloten is aan het netwerk. 

Data is een gevoelig onderwerp met technologie die steeds geavanceerder wordt; gelukkig zijn er veel verschillende cursussen om jouw kennis over data te verbreden. Learnit heeft ook veel van deze cursussen waar je kan leren hoe jij jouw data het meest efficiënt kan beheren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-23T09:46:00.000Z LEQUAL


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.