Managed hosting door True

Gratis Community Edition GX WebManager

Het platform voor web content management GX WebManager is nu gratis beschikbaar als Community Edition. GX is naar eigen zeggen de eerste leverancier van webcontentmanagement in de Java-wereld met een strategie die gericht is op open development.

Met de introductie van GX WebManager Community Edition krijgen ontwikkelaars kosteloos de beschikking over het volledige webcontentmanagement-platform en een software development kit. GX WebManager is gebaseerd op een J2EE-architectuur en gebruikt open technologie, zoals Spring, JCR (JSR-170) en OSGi. GX WebManager Community Edition wordt ondersteund door een wereldwijd netwerk van ontwikkelaars via het GX DeveloperWeb (www.gxdeveloperweb.com). Deze website biedt documentatie, software downloads, forums, issue tracking, een wiki, weblogs en andere waardevolle informatie. Nieuwe componenten voor GX WebManager zijn ‘runtime' toe te voegen aan bestaande systemen en kunnen gedeeld worden met de community via een online marktplaats (www.wcmexchange.com).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

GX is naar eigen zeggen de eerste leverancier van webcontentmanagement in de Java-wereld met een strategie die gericht is op open development.

Open development? Waarom zijn ze dan zelden te vinden op mailinglijsten van de Apache-projecten die aan de basis liggen van hun product, zoals Jackrabbit (http://jackrabbit.apache.org/)?

Tja .. open met een boel 'strings attached'

Quote:
Can large commercial sites also run on GX WebManager Community Edition?

No. GX WebManager CE is a product intended for use by developers only. Enterprise users should obtain a license for one of the paid editions of GX WebManager.

Quote:
What are the limitations of live websites published with GX WebManager CE?

User rights for use of the GX WebManager CE for production or live website purpose are limited to the use of the following ?platform components? etc. etc.

Kortom niet open. Het is een leuke marketing truc, niet meer niet minder.

Met Open Development bedoelen we dat we ons research proces (Jira, Bamboo etc) open op www.gxdeveloperweb.com zetten. Dat wil zeker niet zeggen dat we niet investeren in open source. We hebben al vanaf het begin van GX (10 jaar geleden) een sterke open source focus, GX WebManager is opgebouwd uit tientallen open source componenten. Daarnaast zijn veel van onze klanten (zoals KPN.com, Schiphol, vi.nl, SBS etc, geen kleine websites dus) ondertussen overgegaan op WebManager 9, met daarin dus inderdaad als een van de basiscomponenten JackRabbit. Om daar op in te zoomen: we hebben een strategisch partnership met Day software, om op die manier financieel bij te dragen aan de verdere groei van JCR/Jackrabbit, hebben meerdere presentaties gegeven over de JCR en onze (real world) ervaringen ermee ter promotie (zie bv J-Fall), ik zit zelf in de JSR-283 (JCR 2.0) expert groep, en Martijn Hendriks (product engineer in het WebManager product team) is officieel committer van het Jackrabbit team (http://jackrabbit.apache.org/jackrabbit-team.html), als je zoekt op zijn naam vind je vele bijdragen, met name in het gebied van clustering en performance.

WebManager zelf is inderdaad niet open in de vorm van open source, wel open in de vorm van (veel) open standaarden en hergebruik van open source, en dat er een gratis editie van is. Een model vergelijkbaar met bv producten als Jira en Bamboo van Atlassian.

Martijn van Berkum
CTO GX

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-23T09:35:00.000Z Niels Lipmann
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.