WebSite X5 in Nederland bij Noadis

Noadis, distributeur van RagTime, Freeway, ConceptDraw en TechTool Pro, heeft de rechten verworven om het website-ontwikkelprogramma WebSite X5 in Nederland te distribueren. WebSite X5 is geschikt voor Windows en wordt gemaakt door Incomedia in Italië.

WebSite X5 is een compleet visuele en intuïtieve softwarepakket om in een aantal eenvoudige stappen professionele websites en online shops te bouwen. Het is een gids voor het maken van sites. Er is geen programmeerkennis nodig. Voor elke stap zijn alleen de nodige functies zichtbaar en het biedt meer dan duizend direct te gebruiken templates.

Het pakket is interessant voor personen, stichtingen, verenigingen die op een eenvoudige manier websites en fotoalbums willen bouwen, zakenmensen die professionele software nodig hebben om sites en online shops te bouwen webontwerpers die snel een site willen bouwen om aan klanten te laten zien en scholen die eenvoudig te gebruiken software nodig hebben om websites te maken.

Net als het reeds bekende programma Freeway voor de Mac werkt WebSite X5 voor Windows in een WYSIWYG (what you see is what you get)-omgeving en er is weinig kennis van HTML nodig om websites te bouwen. WebSite X5 draait onder Windows 98, ME, 2000, XP en Vista. De computer moet een CPU van minimaal 400 MHz hebben en minimaal 128 MB RAM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb de trial van deze software en is werkelijk fantastisch. Vraag: Waar koop ik deze originele software (in het Nederlands)?

Peter

WebsiteX5 is een krachtige tool waarmee ook een beginner binnen enkele uren een prima website kan bouwen. Het programma biedt een groot aantal templates waar je je site op kunt baseren, maar je kunt ook gemakkelijk een eigen template maken. Het programma zorgt zelf voor de opbouw van het navigatiemenu. Het uiterlijk van knoppen is eenvoudig aan te passen.

Met de ingebouwde foto-editor heb je geen extra programma meer nodig om je foto's en afbeeldingen klaar te maken voor je website. Je plaatst gewoon een onbewerkte foto van je digitale camera op je site. Binnen WebsiteX5 pas je deze dan aan en voor het uploaden van de site wordt je afbeelding geschikt gemaakt voor het internet. Dat scheelt een hoop werk!
WebsiteX5 biedt ook standaard de mogelijkheid om een (eenvoudige) webshop op te zetten. Wil je een uitgebreide webshop, bijvoorbeeld met voorraadbewaking dan is WebsiteX5 niet geschikt.

De helpdesk van Incomedia is goed en je krijgt altijd redelijk snel antwoord. Er is ook een actief forum waar je met vragen en problemen terecht kunt.

Voor de gevorderde gebruiker biedt het programma ook de mogelijkheid om HTML en Javascript in de pagina's, maar je kunt bijvoorbeeld ookPHP in je pagina's opnemen en zo server side scripts op de webserver laten uitvoeren. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om Google maps of reclamebanners (bijvoorbeeld via Google AdSense) toe te voegen. Door bijvoorbeeld te combineren met de Prototype Javascript bibliotheek kun je zelfs Ajax-technieken toepassen.

Als voorbeeld, de site http://www.schotlandopmaat.nl is gemaakt met WebsiteX5. De pagina om hotels, B&B's en zo te zoeken maakt gebruik van Ajax-technieken, zodat het zoeken snel en zonder page refreshes gebeurd.

De site http://www.rode-ict.nl/wx5 bevat een aantal voorbeelden van meer geavanceerde technieken die je in WebsiteX5 kunt gebruiken.

Al met al is WebsiteX5 een prima keuze, zowel voor de beginner die snel aan de slag wil, als voor de gevorderde gebruiker die geen zin meer heeft in het schrijven van HTML.

Ik ben gebruiker van website builder x5 incomedia, wil nu de updates istalleren en dat lukt niet vind de installation directory niet !! waar kan ik dat vinden graag hulp aub. Alvast bedankt Grt Wilfried.

Geachte mensen,

Ik zou graag Website X5 willen downloaden.
Mijn besturingsysteem is Windows 7.
Kan ik op een andere manier Website X5 downloaden voor Windows 7? Graag uw hulp, alvast bedankt.
grtjes bob

Ik heb nu twee websites gebouwd, zonder de ook al mooie voorbeelden, dus helemaal eigen ontwerp. Het programma werkt eenvoudig en eigenlijk veel manieren om te werken in een pagina met legio mogelijkheden. Wil je wat zien? www.jbdigipics.nl of mijn natuursite www.naturedigipics.nl neem eens een kijkje want in de traiversie zijn niet alle mogelijkheden opgenomen.
Groet
Joop

@kerff Natuurlijk is WebSite X5 te koop bij Noadis (daar gaat dit artikel over). Er zit uiteraard ook een mogelijkheid in om het programma in het Nederlands te starten. www.noadis.nl/websitex/

En uiteraard is de nieuwe WebSite X5 versie 9 ook te koop bij Noadis - www.noadis.nl/websitex/
Het programma is geheel in het Nederlands (taal wordt gevraagd bij het opstarten). Handboekje en pakket is ook in het Nederlands.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-19T14:58:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.