Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

ORTEC optimaliseert brandstofvoorraden

 

ORTEC, leverancier van distributie- en voorraadbeheersystemen voor de petrochemische industrie, introduceert optimalisatiesoftware waarmee benzinepompbeheerders geautomatiseerd hun brandstofvoorraden op pijl kunnen houden. Dit resulteert in een vermindering van de totale brandstofvoorraad en een toename van de beschikbare cashflow.

Het Orion-systeem van ORTEC is een hulpmiddel voor voorraadoptimalisatie. Het werkt op basis van vraagvoorspellingen. Dit leidt tot het automatisch genereren van orders. Orion wordt gebruikt door bedrijven die inzien dat het simpelweg aflezen van het tankniveau niet voldoende is voor een efficiënte werkwijze.

In het verleden was vaak de enige doelstelling van voorraadbeheer het voorkomen van lege tanks. Een tank werd daarom bijgevuld zodra er ruimte was. Tegenwoordig gebruiken veel maatschappijen hun tanks ook als prijsbuffer. Ze vullen de tanks onmiddellijk zodra de prijzen dalen en wachten zo lang mogelijk als de prijzen stijgen. Hoewel deze methode om begrijpelijke redenen wordt toegepast, wordt daarbij de waarde van voorraden in de grond vaak over het hoofd gezien. Met het ORTEC-systeem wordt er wel met de voorraad rekenibg gehouden. De software is al in gebruik bij BP, Q8 en Texaco.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2657609). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×