Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Adobe komt met vernieuwd Flash Platform

 

Adobe Systems presenteerd een aantal uitbreidingen op het Adobe Flash Platform. Het platform vormt een compleet systeem van geïntegreerde tools, modellen, clients en servers om webapplicaties, content en video te ontwikkelen die consistent draaien op verschillende besturingssystemen en apparaten. Deze nieuwe innovaties omvatten onder meer Flash Catalyst (voorheen bekend onder codenaam Thermo) en de volgende versie van Adobe Flex Builder, codenaam Gumbo.

Nieuw op het Adobe Flash Platform is Adobe Flash Catalyst, een professionele interactie-ontwerptool voor het snel creëren van applicatie-interfaces en interactieve content zonder te programmeren. Met Flash Catalyst is het mogelijk om in Adobe Creative Suite 4 gemaakte ontwerpen volledig te importeren en snel te converteren in dynamische componenten zoals knoppen, schuifbalken en invoervelden.

In combinatie met Flex Builder is het mogelijk om met Adobe Flash Catalyst gelijktijdig te ontwerpen en te ontwikkelen. De Flex Builder ‘Gumbo' preview release breidt het gebruik van Flex uit naar een breder publiek van ontwikkelaars. Het programma biedt nieuwe datagecentreerde ontwikkelmogelijkheden voor het creëren van rijke internetapplicaties (ria's). Gumbo verbetert tevens projectproductiviteit via de verbeterde ontwerp- en ontwikkel-workflow met Adobe Flash Catalyst en via verbeteringen aan basis ontwikkelmogelijkheden als de debugger, profiler en code-editor.

Adobe kondigt ook Adobe AIR 1.5 aan, een kerncomponent van het Adobe Flash Platform waarmee webontwikkelaars rijke internetapplicaties buiten de browser kunnen leveren. Adobe AIR 1.5 biedt nieuwe functionaliteit en prestatieverbeteringen om aantrekkelijke AIR-applicaties te maken. Tot slot is ter versterking van Adobe's betrokkenheid bij de Linux-gemeenschap en als onderdeel van het streven naar cross-platform compatibiliteit van Flash Player een pre-release 64-bit Linux-versie van Adobe Flash Player 10 beschikbaar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2777038). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×