Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zarafa levert webbeheerinterface Z-Admin 1.0

 

Zarafa, een Nederlandse open source leverancier, heeft Z-Admin 1.0 geintroduceerd. Z-Admin is een webgebaseerde beheerinterface die het mogelijk maakt om, zonder kennis van Linux of de command line, een Zarafa-mailserver te installeren en te beheren.

Met Z-Admin kunnen systeembeheerders zonder affiniteit met Linux laagdrempelig de Zarafa-mailserver installeren en uitproberen. Door de  beschikbare ‘virtual appliance'  kunnen organisaties, die niet over een Linux-server beschikken, gemakkelijk van Zarafa's mail- en agendasoftware gebruikmaken. Deze virtual appliance kan op een op ESX-gebaseerde private cloud binnen een Windows-netwerk worden geïntegreerd.

Z-Admin bevat alle standaard functionaliteit om het systeem draaiende te houden zoals bijvoorbeeld mailserver-management en configuratie, system/network configuratie, health en status monitoring en gebruikersbeheer. De beheer-interface kan ook worden geïntegreerd in het bestaande Windows network en worden gekoppeld aan het user management van Microsoft Active Directory. De interface is beschikbaar voor Ubuntu 10.04 LTS en Red Hat Enterprise Linux 5.

Z-Admin is gebaseerd op het Yaffas-framework. Yaffas is als open source software beschikbaar en wordt in samenwerking met de community verder ontwikkeld met het Duitse bedrijf Bitbone AG als belangrijke aanjager. De code is open source en uitbreidbaar met maatwerk-integraties voor andere diensten, zoals een fax server.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4337166). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×