Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

The Document Foundation geeft LibreOffice 4.0 vrij

The Document Foundation kondigt LibreOffice 4.0 aan, het vrije officepakket waar de gemeenschap van heeft gedroomd sinds 2001. LibreOffice 4.0 is de eerste versie die de doelen laat zien die door de gemeenschap zijn genoemd bij de aankondiging in september 2010: een schonere en slankere code-basis, een aantal verbeterde functies, betere interoperabiliteit, een ecosysteem met grotere diversiteit en meer leden.

In minder dan dertig maanden is LibreOffice enorm gegroeid, om, volgens The Document Foundation, het grootste onafhankelijke vrije softwareproject te worden dat is gericht op desktop-productiviteit voor eindgebruikers. Onze open, uitnodigende stijl van besturen en copyleft licentie zijn belangrijk geweest in het aantrekken van meer dan vijfhonderd ontwikkelaars, waarvan driekwart bestaat uit onafhankelijke vrijwilligers. Zij waren in staat om meer dan vijftigduizend codebijdragen te doen.

De code-basis die dat heeft opgeleverd verschilt behoorlijk van de originele, omdat enkele miljoenen regels code zijn verwijderd en toegevoegd, nieuwe functies zijn toegevoegd, bugs en regressies zijn opgelost. Er zijn state-of-the-art C++ constructies ingevoerd, hulpmiddelen zijn vervangen, verouderde methoden en overbodige bibliotheken zijn gedumpt, en er zijn 25.000 regels commentaar van het Duits vertaald naar het Engels. Dit alles maakt de code makkelijker te begrijpen en beter geschikt voor de toevloed aan nieuwe leden naar de gemeenschap.

LibreOffice 4.0 biedt een groot aantal nieuwe functies, waaronder integratie met content en document management systemen - waaronder Sharepoint, Alfresco, Nuxeo, OpenText, SAP NetWeaver Cloud Service, FileNet P8, betere interoperabiliteit met docx- en rtf-documenten, import van Microsoft Publisher en verbetering van Visio-import. Ook zijn er verbeteringen aangebracht in de gebruikersinterface.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.