Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

The Document Foundation geeft LibreOffice 4.0 vrij

The Document Foundation kondigt LibreOffice 4.0 aan, het vrije officepakket waar de gemeenschap van heeft gedroomd sinds 2001. LibreOffice 4.0 is de eerste versie die de doelen laat zien die door de gemeenschap zijn genoemd bij de aankondiging in september 2010: een schonere en slankere code-basis, een aantal verbeterde functies, betere interoperabiliteit, een ecosysteem met grotere diversiteit en meer leden.

In minder dan dertig maanden is LibreOffice enorm gegroeid, om, volgens The Document Foundation, het grootste onafhankelijke vrije softwareproject te worden dat is gericht op desktop-productiviteit voor eindgebruikers. Onze open, uitnodigende stijl van besturen en copyleft licentie zijn belangrijk geweest in het aantrekken van meer dan vijfhonderd ontwikkelaars, waarvan driekwart bestaat uit onafhankelijke vrijwilligers. Zij waren in staat om meer dan vijftigduizend codebijdragen te doen.

De code-basis die dat heeft opgeleverd verschilt behoorlijk van de originele, omdat enkele miljoenen regels code zijn verwijderd en toegevoegd, nieuwe functies zijn toegevoegd, bugs en regressies zijn opgelost. Er zijn state-of-the-art C++ constructies ingevoerd, hulpmiddelen zijn vervangen, verouderde methoden en overbodige bibliotheken zijn gedumpt, en er zijn 25.000 regels commentaar van het Duits vertaald naar het Engels. Dit alles maakt de code makkelijker te begrijpen en beter geschikt voor de toevloed aan nieuwe leden naar de gemeenschap.

LibreOffice 4.0 biedt een groot aantal nieuwe functies, waaronder integratie met content en document management systemen - waaronder Sharepoint, Alfresco, Nuxeo, OpenText, SAP NetWeaver Cloud Service, FileNet P8, betere interoperabiliteit met docx- en rtf-documenten, import van Microsoft Publisher en verbetering van Visio-import. Ook zijn er verbeteringen aangebracht in de gebruikersinterface.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En in tegenstelling met Office 2013 mag deze software wél op meer dan één machine geinstalleerd worden omdat het open-source is. Overigens is dit een verwoede poging van Microsoft om hun cloud office pakket 365 aan de markt op te dringen. Het is alleen in strijd met het Europese recht.

Dat is goed nieuws. Ik zou willen dat voor het verbeterren van de source code kwaliteit mij even gebeld hadden, ik had ze puur uit eigen belang graag willen helpen om de kwaliteit en onderhoudbaarheid te verbeteren.
Hopelijk zijn er voor de gebruiker vervelende compatibilteistissues ook opgelost; Dat je een powerpoint document opent of oplsaat en je hele opmaak naar de knoppen is. Onherstelbaar bovendien of dat eenvoudige copy paste acties vanuit je browser goed gaan, ondersteuning van lettertypen etc.

Ik werk al sinds 2003 met openoffice en libre office. Ja soms een kleine uitdaging, maar vaker een positieve ervaring. Geen reden om ooit nog ms office aan te schaffen of ook maar op te starten.
met save as doc hebben derden vaak niet eens het verschil in de gaten.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-18T10:43:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.