Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hyarchis host bezoek minister Sigrid Kaag

Eindhoven, 18 juni 2018 – Koning Willem-Alexander en minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel & Ontwikkelingssamenwerking brachten afgelopen week een bezoek aan de Baltische staten. Een onderdeel van het staatsbezoek vond afgelopen vrijdag plaats bij Hyarchis, specialist in content en online samenwerkingsoplossingen, in Litouwen. Hier ontmoette minister Kaag naast Hyarchis nog zes andere Nederlandse bedrijven die hun weg naar Kaunas, de tweede stad van Litouwen, vonden. Tijdens haar bezoek gaf de minister het officiële startschot voor de activiteiten van Hyarchis in het ‘Silicon Valley’ van de Baltische staten.

Onontdekte techhub

Minister Kaag ontmoette in Litouwen uitsluitend techbedrijven met ieder een eigen identiteit, maar allemaal hebben ze dezelfde drijfveren om naar Litouwen uit te breiden. De bedrijven willen groeien en merkten in Nederland dat het talent om dit te realiseren schaars is geworden. Andre van der Doelen, oprichter en algemeen directeur van Hyarchis, bevestigt dit tijdens het staatsbezoek: “Omdat talent in Nederland lastiger aan te trekken is, hebben we na onze zoektocht besloten om in Litouwen een team samen te stellen. We merken dat we hier toptalent aan kunnen trekken, waardoor onze productontwikkeling een stuk sneller gaat. Litouwen, en dan met name Kaunas, is voor ons en andere techbedrijven een onontdekte hub. Bovendien is in deze stad de grootste technische universiteit van de Baltische staten gevestigd, waardoor we zeker weten dat de best geschoolde mensen in de buurt zitten.” Voor Hyarchis is het een eer dat zij het bezoek van minister Kaag mocht hosten en op deze manier Nederland kan laten zien dat Kaunas een opkomende plek is voor techbedrijven. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-18T12:52:02.000Z Hyarchis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.