Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Startup Kermit bouwt analyseplatform met Mendix

Kermit, het eerste spend management-platform voor medische implantaten, heeft op basis van low-code technologie van Mendix een innovatief analyseplatform gebouwd. Hiermee kunnen ziekenhuizen contracten en rekeningen beheren en compliancy van leveranciers bewaken. Het platform is binnen een jaar gebouwd door slechts één Mendix-ontwikkelaar.

Terwijl implantaten vanuit de verpakking naar de patiënt gaan, registreert het platform van Kermit alle relevante data. Gedurende het hele proces worden nauwkeurig de kosten en het gebruik van elk medisch item vastgelegd op mobiele apparaten. Vanaf de operatiekamer naar de factuur voor de patiënt, tot betaling van de factuur aan de leverancier. Deze informatie wordt binnen het platform samengebracht. Het datagedreven analyseplatform transformeert een systeem voor dataverzameling dat eerder vormgegeven werd op papier en in spreadsheets. De nieuwe tool is een kostenbesparend hulpmiddel dat trends van leveranciers in kaart brengt en workflows en uitgaven optimaliseert. Bovendien levert het snelle rapportages via dashboards die inzichten bieden waarmee ziekenhuizen bij onder andere contractonderhandelingen miljoenen kunnen besparen.

Richard Palarea, CEO en mede-oprichter van Kermit: "Ons doel is niet alleen om betere data te bieden en ziekenhuizen te helpen geld te besparen. We willen fraude en misbruik aan het licht brengen bij het vermarkten van medische hulpmiddelen. Daarnaast willen we initiatieven voor waardecreatie en spend management beter afstemmen op de mensen die hun leven wijden aan het redden van anderen. Onze klanten realiseren aanzienlijke besparingen op het gebied van medische hulpmiddelen. We hadden dit allemaal niet kunnen bereiken zonder Mendix. Een groot deel van ons succes kan dan ook toegeschreven worden aan het gebruiksgemak van het low-code platform van Mendix."

Transparantie en controle 

Fraude en misbruik komen veelvuldig voor bij de verkoop en marketing van medicijnen en medische hulpmiddelen. Het is bovendien moeilijk te traceren in de externe of eigen datawarehouse-systemen. Kermit biedt een transparant analyseplatform voor chirurgen, supply chain managers en leidinggevenden in de gezondheidszorg, dat data over medische apparaten samenbrengt met de kracht van visualisatie en analyse. Voor chirurgen biedt het platform een ​​eenvoudige en transparante manier om de kosten van medische implantaten te beoordelen en mogelijke keuzes met patiënten te bespreken. Kermit zorgt ook voor eerlijke en nauwkeurige facturatie door binnen het systeem cases, contracten en apparaten up-to-date en georganiseerd te houden. Bovendien betrekt Kermit ook externe bedrijfsinformatie zoals trends in uitgaven van leveranciers, data over contract compliance en het terugroepen van medische hulpmiddelen door regelgevende instanties. Al deze zaken bieden kennis en inzicht voor ziekenhuizen waarmee zij beter kunnen inspelen op de continue veranderingen in hun branche. 

Ziekenhuizen besparen miljoenen 

Ziekenhuizen staan onder grote druk om kosten te beheersen en besparingen te verhogen. Velen werken met winstmarges van 3 procent of minder. Het basisprincipe van Kermit is ziekenhuizen te helpen miljoenen per jaar te besparen in de uitgaven voor medische hulpmiddelen en de patiëntenzorg te verbeteren. Het University of Maryland Medical System, dat het analyseplatform van Kermit al twee jaar gebruikt, heeft inmiddels meer dan 30 miljoen dollar bespaard. Er is meer inzicht in activiteiten van leveranciers en betere samenwerking tussen de supply chain en de chirurgen.  

Binnen negen maanden gebouwd

Palarea noemt de flexibele benadering van Mendix ten aanzien van Rapid Application Development (RAD) als een belangrijke onderscheidende factor. "Zonder Mendix zou het bijna twee keer zo lang hebben geduurd om ons product te ontwikkelen en moesten we vijf tot tien ontwikkelaars inhuren in plaats van één", zegt hij. "Ook zouden we de kans hebben gemist om de eerste in de markt te zijn met deze innovatieve oplossing.” 

Omdat het Mendix-platform cloud-native is, kan Kermit snel en efficiënt te werk gaan. "IT-afdelingen van ziekenhuizen kunnen knelpunten zijn", aldus Palarea. “Implementatie van enterprise-oplossingen kan daardoor zomaar één tot drie jaar duren. Onze klanten hebben echter toegang tot ons platform via hun webbrowser. Doordat we de IT-afdeling bovendien ook niet nodig hebben voor de implementatie, kunnen we de oplossing in minder dan zeven dagen installeren.”

Digitale transformatie van de gezondheidszorg is afhankelijk van kwalitatief goede data. "Om de belofte van big data-analyse in de supply chain van medische hulpmiddelen waar te maken, is diepgaand inzicht nodig in wat klanten en eindgebruikers echt nodig hebben en gebruiken", zegt Jon Scolamiero, Mendix manager, architecture & governance. “Onze tools voor applicatie-ontwikkeling zijn ontworpen om de samenwerking tussen experts uit de business en professionele ontwikkelaars te ondersteunen. Samen kunnen ze responsive, bedrijfskritische applicaties bouwen en implementeren die snel tot resultaat leiden.”

Palarea: "Mendix heeft ons zeer wendbaar en flexibel gemaakt. We innoveren letterlijk te midden van onze klanten die niet gewend zijn om zo snel de meerwaarde van dergelijke oplossingen te zien en bovendien tegen lagere kosten dan zij hadden verwacht.” 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-11T10:44:21.000Z Mendix
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.