Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Mendix bouwt aan grootste low-code economie

Mendix heeft tijdens de virtuele conferentie Mendix World 2.0 enkele programma’s aangekondigd die het ecosysteem dat is ontstaan rondom zijn alles-in-één low-code platform, moeten uitbreiden en versterken. Het initiatief is ontwikkeld om het creëren, delen en te gelde maken van low-code functionaliteit, service componenten en digitale oplossingen te ondersteunen en versnellen.

De eerste elementen van het initiatief bestaan uit drie projectgebieden: Industry Solutions, om applicatie-templates te leveren voor specifieke branches; het Marketplace Vendor Program dat onafhankelijke software-ontwikkelaars mogelijkheden biedt om inkomsten te genereren; en het Startup Accelerator Program dat is ontworpen om nieuwe software-bedrijven te ondersteunen.

Alle programma’s zijn ontwikkeld om de low-code community te ondersteunen, oplossingen te bouwen en waarde te creëren voor partners, software-leveranciers, ontwikkelaars en eindgebruikers in het hele Mendix-ecosysteem. Verder wordt de Mendix Marketplace, die begin 2021 geïntroduceerd wordt, een online plek waar herbruikbare en speciaal gebouwde oplossingen en componenten kunnen worden ontdekt en verhandeld.

Mendix is leidend in het democratiseren van toegang tot innovatie door de principes van abstractie en automatisering toe te passen in low-code software-ontwikkeling. Nu Mendix zich ontwikkelt naar een alles-in-één low-code platform, is de volgende stap niet alleen gericht op het democratiseren van aangrenzende domeinen, maar ook op het laten groeien van ‘s werelds grootste low-code ecosysteem. 

"De noodzaak voor organisaties om snel de volgende generatie oplossingen in te kunnen zetten, is te groot om elke digitale toepassing zelf vanaf de basis te bouwen", zegt Derek Roos, CEO van Mendix. “We verdubbelen onze investering in het ondersteunen van low-code ontwikkelaars, partners en software-leveranciers om herbruikbare, out-of-the-box functionaliteit te creëren om de time-to-value drastisch op te schalen. Organisaties kunnen nieuwe niveaus van flexibiliteit realiseren door digitale componenten vanuit het Mendix-ecosysteem samen te voegen tot oplossingen."

Industry Solutions

Industry Solutions is een nieuwe divisie binnen Mendix, die met het Mendix platform applicaties ontwikkelt die aansluiten bij de behoeften van branchespecifieke use cases. Met deze oplossingen, gebruiksklare applicaties die gemakkelijk zijn aan te passen door beginnende ontwikkelaars, profiteren developers van de collectieve kennis van Mendix en het uitgebreide ecosysteem bij het oplossen van veelvoorkomende uitdagingen binnen de branche. 

De eerste van deze oplossingen is voor Field Service Management en is ontworpen om waardevolle inzichten te bieden aan teams die verantwoordelijk zijn voor field service management. Deze applicatie stroomlijnt de belangrijkste operatieve onderdelen, van gestroomlijnde communicatie met de buitendienst tot onderhoud van bedrijfsmiddelen. Technici zijn uitgerust voor onderhoud op afstand met offline toegang tot informatie en 3D-visualisaties van producten. Managers houden goed overzicht op de werkzaamheden van alle werknemers, aannemers en externe onderaannemers. En incidentmanagement en preventief onderhoud worden allemaal ingeregeld via dezelfde applicatie. 

Deze oplossing is vooraf geconfigureerd om verbinding kunnen te maken met veelgebruikte databronnen als Siemens Teamcenter en SAP, en met handige dataweergaven en processen die direct gebruikt kunnen worden. En ontwikkelaars kunnen de oplossingen verbeteren door verbinding te maken met AI/ML-services voor de optimalisatie van machinebeschikbaarheid en efficiëntie van veldteams.

Investeringen om ontwikkelaars, ISV's en startups te ondersteunen

De belangrijkste drie initiële investeringsgebieden moeten een ​​vliegwieleffect hebben op alle belanghebbenden in de Mendix-omgeving. Ze moeten waarde bieden door meer momentum, stabiliteit en economische voordelen door het delen van bewezen oplossingen voor complexe problemen.

Marketplace: de volgende generatie Mendix AppStore

De Mendix AppStore evolueert en is de kern van het nieuwe, uitgebreide ecosysteem. Alleen al in het afgelopen jaar zijn er meer dan 500.000 downloads gedaan van meer dan 2500 items. De nieuwe Mendix Marketplace voegt uitgebreide backend-functionaliteit toe voor iedereen die zijn oplossingen wil aanbieden, inclusief in-platform beheer van prijzen, betalingen, metingen, analyses en abonnementsdiensten om partners te ondersteunen die branchespecifieke app-services en andere domeingerichte zakelijke diensten leveren.

"We zijn verheugd om de AppStore te evolueren naar de Mendix Marketplace om onze klanten en het ecosysteem beter van dienst te kunnen zijn", zegt Roos. “Voor klanten betekent dit toegang tot een groeiende verzameling best-of-breed oplossingen en componenten waarmee ze software kunnen creëren. Voor onze channel partners en technologiepartners bieden we alles wat ze nodig hebben om producten en abonnementen te beheren, gebruiksinzichten te krijgen en betalingen te verwerken. Het enige wat ze hoeven te doen is oplossingen bouwen en deze aanbieden in de Mendix Marketplace."

Marketplace Vendor Program

Het Marketplace Vendor Program zal een een opstapje bieden voor softwarebedrijven die geld willen verdienen met hun oplossingen en producten voor de Mendix community. Het programma biedt alle mogelijkheden en services die Marketplace packaging en het genereren van inkomsten ondersteunen, inclusief meting, facturatie en technische certificering van oplossingen.

Startup Accelerator Program

Het Startup Accelerator Program geeft gerichte ondersteuning aan startups in hun eerste jaar die hun product willen ontwikkelen op Mendix en hun oplossing mogelijk willen aanbieden via de Mendix Marketplace. Het programma omvat een betaalbare licentiestructuur die startups in een vroeg stadium helpt met training en assistentie om aan de slag te gaan.

E-bike-fabrikant Stella bouwde zijn productoperatie op het Mendix low-code platform voor software-ontwikkeling. “Om Stella E-bikes te presenteren als een unieke speler op de e-bike markt, hebben we het geavanceerde platform van Mendix gebruikt om de hele keten van activiteiten aan te passen, van in-house productontwikkeling tot thuisbezorging bij de klant”, zegt Niek Peters, hoofd IT bij Stella E-bikes. “De kracht en flexibiliteit van de low-code softwareoplossingen van Mendix zorgt ervoor dat onze collega's hun werk op de juiste manier kunnen doen. Zij ontvangen direct de relevante informatie via de Mendix Sales & Delivery app en overtreffen daarmee de verwachtingen van onze klanten.” Het Startup Program is gecreëerd om dit soort innovatie en groei op schaal te ondersteunen, zodat iedereen met een zakelijk idee dit kan realiseren met Mendix. 

Klik hier om gratis toegang te krijgen tot content van Mendix World. Dit is 's werelds grootste virtuele low-code conferentie met meer dan 60 sessies, waaronder meer dan 20 door klanten, en die alle onderwerpen met betrekking tot low-code applicatie-ontwikkeling behandelen van strategie tot praktische, hands-on platformtraining.

Lees hier meer over het Mendix platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-03T11:14:30.000Z Mendix
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.