Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Bit Academy biedt met ‘NL Leert Door’ gratis opleiding aan

Volgens het UWV kost de coronacrisis Nederland 189.000 banen. Bit Academy, de vernieuwende peer-to-peer opleiding voor ICT-onderwijs, is daarom een samenwerking gestart met het overheidsinitiatief ‘NL Leert Door’.

Op deze manier kunnen professionals gratis de basisvaardigheden van een full stack web developer of junior data engineer leren. Bovendien kan Bit Academy dankzij de samenwerking deelnemers een kosteloze opleiding aanbieden. Werknemers in loondienst, flexwerkers, maar ook zelfstandigen en zzp’ers komen in aanmerking voor de regeling. 

Met het programma van de Bit Academy kunnen deelnemers binnen 10 weken een officieel erkend certificaat van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) behalen. De opleiding heeft tevens een branche erkenning ontvangen van de Stichting CA-ICT. Bovendien is er een samenwerking met verschillende ROC’s, waardoor de kwaliteit van het programma continu wordt bewaakt. Bij de lessen van het programma staat peer-to-peer onderwijs centraal. Hierdoor worden deelnemers, net als in het bedrijfsleven, gestimuleerd om samen te werken in teams en feedback aan elkaar te geven. Doordat de lessen live worden gegeven door ervaren coaches uit het bedrijfsleven, staan deelnemers direct in contact met het bedrijfsleven en kunnen ze inspiratie en ervaring opdoen met echte praktijkcases. Deelnemers kunnen bovendien vragen stellen dankzij een levendige community met experts die 24/7 beschikbaar zijn voor vragen.   

“NL Leert Door biedt ondersteuning aan mensen die zich vanwege de coronacrisis (her)oriënteren op de arbeidsmarkt. De Bit Academy kan hier goed bij helpen, gezien er nog steeds een schrijnend tekort is aan data engineers en ontwikkelaars,” aldus Dennis Berkhof, mede-oprichter van de Bit Academy. “Dankzij ons omscholingsprogramma kunnen mensen versneld, binnen 10 weken, de skills leren van een ontwikkelaar of data engineer op mbo-niveau. Het traject stopt echter niet na de opleiding, we hebben ook een after care-programma opgezet. Op deze manier proberen we deelnemers te helpen met de verdere leerontwikkeling en blijven we ook nog even in contact als er een baan is gevonden. Deelnemers krijgen hierdoor écht hulp om goed te starten.” 

Professionals die geïnteresseerd zijn in het programma kunnen zich direct aanmelden bij de Bit Academy of via een loopbaanadviseur. Aanvullende informatie over het omscholingsprogramma kunt u vinden via: https://nlleertdoor.bit-academy.nl/ 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-10T16:20:30.000Z Bit Academy


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.