Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zo ‘simpel’ is het om illustrator te worden

Het ziet er vaak indrukwekkend uit. Iconen, infographics en andere grafische vectorillustraties die je online ziet. Deze graphics zijn voor veel bedrijven onmisbaar, waardoor er veel vraag naar is. En het is helemaal niet zo lastig om te leren. Zeker als je er een beetje aanleg voor hebt, heb je zeker geen jarenlange opleiding nodig om ook deze mooie graphics te kunnen maken. Sterker nog; dit lukt je na enkele dagen hard werken.

Driedaagse cursus

Als je de cursus illustrator gaat volgen, ben je drie dagen bezig. Tijdens de training ontdek je stapsgewijs wat er allemaal komt kijken bij het vak van illustrator. Na een kort gedeelte theorie, ga je lekker aan de slag, onder meer met het transformeren van objecten en het tekenen van allerlei figuren. Ook ga je werken met tekst en lagen, PDF bestanden maken en je krijgt handige tips en tricks. Na de driedaagse training ken je de basis van wat er komt kijken bij het vak van illustrator. Na de basiscursus kan je nog het vervolg doen, en er is ook een uitgebreide opleiding genaamd E-learning. Deze duurt 12 maanden

Baanzekerheid

Het voordeel van de trainingen is dat je als illustrator altijd wel aan de slag kan. Er is veel werk in de IT-sector, en helemaal als je verschillende vaardigheden op het gebied van vormgeving hebt, sta je sterk op de arbeidsmarkt. Een bedrijf als learnit.nl springt daar op in met allerlei trainingen en cursussen. Je hebt de keuze uit meer dan 800 trainingen. Het bedrijf zit in Amsterdam, maar geeft de trainingen en cursussen behalve in de hoofdstad ook op diverse andere locaties in Nederland. En de meeste trainingen zijn ook online te volgen. Wel zo handig als je ver moet reizen of als er vanwege COVID-19 toch weer allerlei restricties worden opgelegd.

IT-sector altijd in beweging

Nu is het altijd belangrijk om je te blijven ontwikkelen, maar in de IT-sector geldt dit helemaal. Als er één wereld is die continu in beweging is en zal blijven, is het de wereld van IT. Dagelijks zijn er nieuwe ontwikkelingen, waardoor er veel van werknemers in de IT-sector wordt gevraagd. Daardoor ben je haast verplicht om regelmatig cursussen of korte opleidingen te volgen. Gelukkig is dit helemaal niet erg om te doen. Op die manier blijf je scherp en het geeft een goed gevoel als je een cursus of opleiding hebt afgerond. Bovendien kan je vaak goede afspraken maken met je werkgever, waardoor een training je ook geen geld hoeft te kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-17T12:18:48.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.