Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Lacework kondigt cloud security posture management functie aan

Lacework kondigt aan dat het een cloud security posture management (CSPM) functie heeft toegevoegd aan haar Polygraph® Data Platform. Dankzij de nieuwe functie kunnen gebruikers hun security en compliance op schaal beheren via één flexibel platform om hun beveiligingshouding (security posture) te verbeteren.

Dankzij CSPM kunnen klanten van Lacework onjuist geconfigureerde resources detecteren en risicovolle activiteiten identificeren in cloudapplicaties en cloud services. Hierdoor krijgen beheerders beter inzicht en kunnen ze problemen sneller beoordelen en oplossen. 

De nieuwe CSPM feature is beschikbaar voor Amazon Web Services (AWS), Google Cloud en Microsoft Azure, waardoor gebruikers eenvoudig een aangepast beleid kunnen ontwikkelen om hun cloud infrastructuur te beveiligen, zakelijke standaarden af te dwingen en deze te controleren. Bovendien kunnen gebruikers ook een fijnmazig beleid ontwikkelen, die ervoor zorgt dat de configuraties perfect aansluiten bij specifieke behoeften. 

Voor nog meer flexibiliteit kunnen organisaties CSPM eenvoudig rapporten voor meerdere accounts ontwikkelen, die voldoen aan de specifieke behoeften van de verschillende stakeholders, auditors en klanten. Dankzij op maat gemaakte rapporten kunnen organisaties het gedoe van handmatige bewijsverzameling verminderen en automatisch bevindingen voor meerdere doeleinden en doelgroepen verzamelen. 

Om ervoor te zorgen dat de cloud van gebruikers aan de meest recente security aanbevelingen, voldoen het beleid en de rapporten aan de nieuwste benchmarks: CIS 1.4 voor AWS, CIS 1.5 voor Azure en CIS 1.3 voor Google Cloud. De CIS-benchmarks zijn klaar voor gebruik en vereisen geen speciale configuraties. De updates bieden nauwkeurigere en uitgebreidere beveiligingscontroles, zodat gebruikers cyberrisico's en compliance overtredingen sneller kunnen identificeren.

Ga voor meer informatie over de nieuwe CSPM functie naar het Lacework blog: https://www.lacework.com/blog/its-time-to-scale-up-your-cloud-security-posture/

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-16T12:49:47.000Z Lacework


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.