Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Decos neemt producten Impactive over

NOORDWIJK – Het aanvragen van een evenementenvergunning bij de gemeente was nog nooit zo eenvoudig. Ook wanneer het evenement in kwestie in meerdere gemeenten tegelijk gehouden wordt. Na de overname van de producten van Impactive door softwarespecialist Decos uit Noordwijk wordt onder meer de EvenementAssistent de komende periode verder verfijnd. De EvenementAssistent is een module waarmee burgers razendsnel een vergunningsaanvraag kunnen indienen. Ook gemeenten profiteren; het algoritme maakt zelf een betrouwbare risicoanalyse.

EvenementAssistent is bij uitstek geschikt voor het organiseren van grote sportevenementen, zoals een hardloopwedstrijd. Een atletiekvereniging hoeft in dat geval niet meer alle wet- en regelgeving door te spitten, maar slechts vragen te beantwoorden die de module stelt. Daarna geeft het programma een risicoanalyse weer die in 90 procent van de gevallen wordt overgenomen door de betreffende gemeente(s), politie en brandweer. In de module staat de problematiek van de burger centraal, in plaats van de regels van de overheid – zonder die terzijde te schuiven.

Trots
“Wij zijn ontzettend trots en blij dat de producten van Impactive nu onderdeel zijn van Decos”, zegt CCO Bert Hendriks. “De Impactive-oplossingen zijn volledig in lijn met de missie en visie van Decos waarbij we de mens centraal stellen.” De producten worden de komende jaren door Decos nog verder verfijnd. Impactive is twintig jaar geleden opgericht door Joël van der Meer met als doel om oplossingen te bieden waarbij inwoners niet vermoeid worden met ingewikkelde wet- en regelgeving. “Samen met Decos kunnen we het portfolio verder uitbouwen met nieuwe innovaties waarbij we zowel de burger als de overheid van dienst zijn,” zegt Van der Meer.

“Doordat deze oplossingen een flinke tijdswinst opleveren voor zowel de burger als de gemeente, is er meer tijd over om aandacht te besteden aan die mensen die het het hardst nodig hebben.”

JOIN
Naast EvenementAssistent heeft Decos ook de producten Leerlingenvervoer, InkomensAssistent, Kennisbank en de Activiteitenbesluit Internetmodule (AIM) van Impactive overgenomen. Leerlingenvervoer biedt de oplossing voor de aanvragen voor vergoedingen omtrent vervoer van scholieren, InkomensAssistent helpt met de aanvragen voor de bijstand, Kennisbank biedt informatie over gemeentelijke producten, en AIM wordt door gemeenten gebruikt voor milieumeldingen.

Binnen Decos vallen de producten onder de afdeling JOIN. JOIN werkt aan een digitale en slagvaardige overheid die 24/7 te bereiken is voor haar inwoners.

Meer informatie is te vinden op join.decos.com/regelhulpen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-26T07:40:10.000Z Decos
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.