Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Dit moet je weten over een Ethereum staking

Heb je wel eens gehoord van een staking van cryptocurrency? Het is een variant waar je een mooi passief inkomen mee kan krijgen. Ethereum is een van de grootste cryptocurrencies ter wereld, waar ook een staking bij gevonden is.

Deze Ethereum staking staat ook wel bekend als Ethereum 2.0. Je moet dan wel weten wat je er allemaal van kan verwachten. Waar wat moet je hier precies over weten? En hoe komt deze staking dan eigenlijk tot stand? Lees snel verder en zorg ervoor dat je een goede investering kan maken en een bijdrage levert aan het netwerk.

Zo komt de staking tot stand

Een Ethereum staking is het proces waarbij tokens vastgezet worden in een wallet om het netwerk meer te beveiligen. Ook kan je hiermee de transacties verifiëren. In ruil voor het beveiligen van het netwerk krijg je beloningen. Deze komen voor in de vorm van extra tokens. Je plaatst dus een investering voor langere tijd, die dient als een soort waarborg. Tegelijkertijd draag je bij aan de veiligheid en stabiliteit van het netwerk. Het netwerk kan hierdoor alleen maar beter worden. De staking komt tot stand door Ethereum 2.0, een upgrade van het bestaande netwerk, en maakt gebruik van Proof-of-Stake (PoS). Het oude netwerk maakt gebruik van Proof-of-Work (PoW), waarbij complexe wiskunde puzzels komen kijken.

Zo werkt de staking

Je kan zelf eenvoudig instappen in een crypto staking. Hiervoor moet je Ethereum-tokens in jouw bezit hebben. Hiervoor kan je de gewone tokens gebruiken. Zorg er dan ook voor dat je een Ethereum 2.0-compatibele wallet hebt. Er zijn verschillende wallets die je hiervoor kan gebruiken, dus doe van tevoren onderzoek naar de varianten. Lees ook alle vereisten en instructies goed door, zodat je succesvol over kan gaan tot een staking. Zodra je met de staking begint, worden jouw tokens vergrendeld in een smart contract. Gedurende de vastgestelde periode kan je jouw munten niet meer verhandelen of overdragen. Dit zorgt voor de veiligheid en integriteit van het netwerk. Wel ontvang je dus nieuwe munten als beloning. De beloningen worden periodiek aan je wallet toegevoegd.

De voordelen van een crypto staking

De crypto staking heeft een groot aantal voordelen voor jou als investeerder. Je behoudt jouw ETH-tokens, terwijl je wel een passief inkomen hebt. Je kan immers een rendement behalen en krijgt gedurende deze periode ook nog extra munten aan jouw wallet toegevoegd. Deze kan je op een later moment weer verkopen. Je kan een potentieel hoger rendement behalen dan bij een traditionele markt. Houd hiervoor wel de marktomstandigheden in de gaten. Een ander voordeel is dat je actief bijdraagt aan het verbeteren van het netwerk. De efficiëntie die je ervoor terugkrijgt, zorgt ervoor dat je met veel plezier kan beleggen in cryptocurrency en er de gemakken van ervaart.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-28T12:25:53.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.