Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Xillio biedt gratis fileshare analyse software

Xillio biedt organisaties een gratis download van haar fileshare analyse software. Deze fileshare analyse software bevat een aantal gestandaardiseerde analyses voor onder meer het in kaart brengen van netwerkschijven. Hiermee kunnen onder meer bestanden met onbekende extensies, grote bestanden, potentiële duplicaten of bestanden die al lange tijd niet zijn aangeraakt worden geïdentificeerd. De software kan worden ingezet ter voorbereiding op een migratietraject of opschoningsactie.

De gratis download van de fileshare software biedt de mogelijkheid om een analyse uit te voeren van bestanden op netwerkschijven. Het resultaat van deze analyse is een CSV rapport. Organisaties kunnen optioneel gratis de inventarisatie uploaden naar Xillio voor een uitgewerkt grafisch analyse rapport met aanvullende inzichten over duplicaten, grote bestanden, etc.

De uitkomsten van de analyses kunnen tevens door Xillio in een workshop worden gepresenteerd, waarna samen met de organisatie een migratieplan wordt opgesteld.

Fileshares nemen nog steeds een belangrijke positie in binnen het bedrijfsleven. Er staat een goot volume aan ROT (Redundante, Overbodige en Triviale) content op deze fileshares en dat zorgt ervoor dat documenten slecht vindbaar zijn voor eindgebruikers, er slecht zicht is op de aanwezigheid van gevoelige data en oplopende kosten voor storage en netwerkbeheer. Een fileshare analyse is een cruciaal onderdeel van een migratie van fileshares naar een DMS of een collaboratie-omgeving als SharePoint en geeft inzicht in de aanwezig ROT content.

Rikkert Engels, oprichter en CEO van Xillio, zegt: " Netwerkschijven zijn nog steeds niet weg te denken uit organisaties. Al zijn veel organisaties nu wel bezig om deze verouderde opslagtechnologie eindelijk vaarwel te zeggen en over te stappen op moderne cloud opslagsystemen, zoals Office 365. Deze overstap is een uitgelezen moment om de boel eens goed op te ruimen. Veel bedrijven vrezen voor de kosten van deze opruimactie en kiezen ervoor om de verhuizing door IT te laten uitvoeren. Hierbij worden ook lege folders, corrupte files, dubbele files, privéfilmcollecties, 12 jaar oude draft stukken etcetera meegenomen. Met de gratis Fileshare analyse laten we zien dat er zeer veel quick wins te behalen zijn om de kwaliteit van de informatiehuishouding te verbeteren. Door ook de CSV -file gratis ter beschikking te stellen, kan IT de migratie vervolgens zelf uitvoeren.

De fileshare analyse software is hier te downloaden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-25T11:11:29.000Z Xillio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.