Citrix Systems XenDesktop-productlijn leverbaar

Citrix Systems maakt bekend dat Citrix XenDesktop per direct leverbaar is. Citrix heeft ook nadere details onthuld over de volledige XenDesktop-productlijn, waaronder de introductie van een nieuwe Express Edition met gratis desktopvirtualisatie voor maximaal tien gebruikers.

Alle edities van XenDesktop zijn geoptimaliseerd om nauw samen te werken met de nieuwe Citrix Desktop Receiver client en een breed scala aan Citrix Read hardware en software, waardoor een complete oplossing voor desktop delivery ontstaat. Desktopvirtualisatie komt zo binnen handbereik voor alle organisaties, ongeacht hun grootte of eisenpakket.
De XenDesktop-productlijn bestaat uit vijf edities die toegesneden zijn op verschillende gebruikersgroepen. Express Edition is gratis en biedt desktopvirtualisatie tot maximaal tien gebruikers. Daarop volgt Standard Edition, een betaalbare, krachtige desktopvirtualisatie-oplossing geschikt voor kleine bedrijven en bedrijfsafdelingen. Nummer drie Advanced Edition biedt ook virtual desktop provisioning, waarmee op basis van een enkele desktop image dynamisch honderden virtuele desktops gemaakt kunnen worden. Enterprise Edition biedt naast alle erder genoemde faciliteiten volledige integratie met application delivery via XenApp for Virtual Desktops, dat gebaseerd is op de meest gebruikte virtualisatietechnologie met meer dan honderd miljoen gebruikers. De meest uitgebreide versie is Platinum Edition. Deze heeft als extra uitgebreide optimalisatie, beveiliging, monitoring en eindgebruikersondersteuning. Platinum Edition bevat tevens de Citrix EasyCall- technologie, waarmee gebruikers met één muisklik een telefoongesprek kunnen opstarten vanuit elke applicatie.

Partnerprogramma

Om het voor gebruikers eenvoudig te maken om vooraf gecertificeerde desktop delivery-configuraties te leveren, heeft Citrix ook een nieuw Desktop Appliance Partner-programma in het leven geroepen. Dit programma is gericht op desktop appliances, een nieuw soort apparaten die speciaal gemaakt worden om de eindgebruikerservaring van virtual desktop delivery te verbeteren. Bij het opstellen van deze standaarden heeft Citrix nauw samengewerkt met een groot aantal belangrijke hardware- en softwareleveranciers. Samen hebben zij technische specificaties en testprocedures ontwikkeld die de best mogelijke desktop delivery-ervaring moeten garanderen tussen XenDesktop en diverse endpoint-apparaten.

Desktop Appliances die het label 'Citrix Ready' meekrijgen kunnen twee niveaus hebben: Standard en Plus. Apparaten die de Desktop Appliance Plus-certificering behalen zijn beter toegerust om de prestaties en functionaliteit van XenDesktop te benutten en versterken. Initiële leden van het Citrix Ready Desktop Appliance Partner-programma zijn onder andere BOSaNOVA, Chip PC, Computer Lab International, Devon IT, HP, Igel, VXL Itona en Wyse.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-02T14:44:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.