Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Gratis webapplicatie voor beheer XenServer

 

Gebruikers van servervirtualisatiepakket XenServer kunnen gratis een webgebaseerde beheertool downloaden. Met XenCenterWeb kunnen ze virtuele machines in hun datacenter starten, stoppen en herstarten.

Citrix brengt een webversie op de markt van XenCenter, het beheerprogramma voor servervirtualisatiepakket XenServer. De online versie van deze beheertool heeft minder functies dan de offline versie. Systeembeheerders kunnen het gereedschap gebruiken om een overzicht te krijgen van de beschikbare virtuele machines. Ook kunnen ze er machines mee starten, stoppen en herstarten.

XenCenterWeb is gratis te downloaden voor partners en klanten van XenServer. Citrix geeft geen ondersteuning op het product. Joel Stocker, technisch product manager VMD op zijn blog: "Hoewel we intern en in het veld getest hebben, is het gebruik van XenCenterWeb op eigen risico."

XenServer

XenServer is servervirtualisatiesoftware waarmee fysieke servers dankzij een softwarelaag functioneren als een instelbare verzameling virtuele machines. De software is gebaseerd op de open source Xen hypervisor, een virtuele machine voor IA-32, x86, x86-64, IA-64 en PowerPC 970-architecturen. Open source-hypervisor Xen ontstond als een onderzoeksproject aan de universiteit van Cambridge. Onderzoeker Ian Pratt richtte het bedrijf XenSource op, dat in oktober 2007 door Citrix werd overgenomen. Citrix levert software en diensten op het gebied van virtualisatie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2847042). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×