Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Veeam introduceert V-index

Dit artikel delen:

Veeam Software, leverancier van disaster recovery, data protection- en systems management-oplossingen voor virtuele datacenteromgevingen, heeft de V-index gelanceerd. De V-index is een gratis bron die het toepassingsbereik van virtualisatie in de gehele serveromgeving van grote ondernemingen bijhoudt. .

Het doel van V-index van Veeam is om continu momentopnames te maken van het toepassingsbereik van virtualisatie binnen de onderneming, van consolidatieratio's, het gebruik van verschillende hypervisors en mogelijke obstakels voor verdere adoptie. De V-index wordt gehost op www.V-index.com, een site die Veeam wil ontwikkelen tot een community portal, zo zegt de leverancier.

In het tweede kwartaal van 2011 liet de V-index de eerste bevindingen zien. Zo is het huidige toepassingsbereik van V-index is 39,4%. Dit betekent dat 39,4% van alle servers binnen de gemonitorde ondernemingen virtueel zijn. Gemiddeld maakt een onderneming gebruik van 470 virtuele machines. Het aantal fysieke hosts is gemiddeld 113 per onderneming. De gemiddelde consolidatieratio is 9,8 : 1. Dit wil zeggen dat ondernemingen denken dat iedere fysieke machine 9,8 virtuele machines host. Een berekening van de ratio laat echter zien dat de consolidatieratio binnen individuele ondernemingen op 6,3 : 1 ligt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.