Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Citrix ondersteunt VMware-klant met Cloudstack

Citrix hoopt slaatje te slaan uit commotie rond vSphere-licenties

 

Citrix Systems introduceert een nieuwe versie van CloudStack, waarmee ondersteuning wordt geboden aan zowel de hypervisors van VMware vSphere als Oracle VM. Klanten van VMware en Oracle kunnen hiermee hun gevirtualiseerde servers beheren als een hoog beschikbare en schaalbare cloud computing omgeving, zo zegt Citrix.

Citrix CloudStack is een servervirtualisatieplatform met daar bovenop een cloudmanagement-laag. Dit is de eerste release van een specifieke cloud-oplossingoduct sinds de aankoop van Cloud.com door Citrix in juli dit jaar. Door het aanbieden van een cloud-platform dat werkt met alle grote enterprise virtualisatie-technologieën, kunnen gebruikers van Citrix CloudStack hun bestaande virtualisatie-investeringen conserveren - ongeacht of ze KVM, Oracle VM, vSphere, XenServer, of een mix van deze technologieën gebruiken, aldus Citrix. Het bedrijf zegt in een persbericht: 'Tegelijkertijd kunnen ze hun virtuele infrastructuur gewoon laten groeien. Vooral VMware-gebruikers profiteren als ze ervoor kiezen Citrix CloudStack over vCloud Director in te zetten als hun cloud-platform van voorkeur. Door Citrix CloudStack te gebruiken, worden VMware-klanten niet alleen vrijgesteld van de eigendomskosten die VMware oplegt voor zijn platform, maar halen ze ook voordeel uit de toegevoegde flexibiliteit en controle van de nieuwe oplossing.'

Ook vermindert CloudStack volgens Citrix de financiële impact van de 'vTax', een term die gebruikt wordt door veel cloud- en virtualisatie communities als verwijzing naar de laatste update van het VMware vSphere 5 licentiemodel waarin extra kosten worden toegevoegd aan bestaande cloud- en virtualisatie-implementaties. 'Omdat CloudStack meerdere hypervisors in dezelfde cloud ondersteunt, kunnen VMware-klanten hun virtualisatie-technologieën mixen en laten passen bij dezelfde cloud-omgeving terwijl kosten en business value geoptimaliseerd worden', zo stelt Citrix.

Deze laatste release van CloudStack is een vervolg op Citrix' inspanningen om VMware-klanten een open source keuze te bieden wanneer ze clouds bouwen op vSphere. Als aanvulling op de verhoogde ondersteuning voor vSphere en Oracle VM, werkt de nieuwe versie van Citrix CloudStack ook met bare metal provisioning, waarbij gebruikers de flexibiliteit van hun cloud-omgeving kunnen verhogen door workloads op een fysieke server zonder hypervisor te leveren en te beheren, zo zegt Citrix.

Citrix CloudStack met ondersteuning van VMware vSphere en bare metal provisioning is per direct beschikbaar en gratis te downloaden op CloudStack.org of als een commercieel ondersteunde oplossing van Citrix. Oracle VM ondersteuning is beschikbaar in oktober, gevolgd door Microsoft Hyper-V later in het vierde kwartaal.  CloudStack kan on-premise of als een hosted cloud-dienst ingezet worden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4121734). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×