Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Citrix introduceert CloudPortal

Citrix Synergy 2011

 

Citrix introduceert de nieuwe productlijn CloudPortal. Met CloudPortal kunnen organisaties hun cloud-infrastructuur omvormen naar een cloud business. Ook heeft Citrix de volgende versie van Citrix CloudStack platform aangekondigd, dat dit jaar gekocht werd met de overname van Cloud.com.

De nieuwe Citrix CloudPortal-productlijn  voegt een reeks vooraf gebouwde oplossingen voor providers toe, waaronder IaaS (Infrastructure-as-a-Service), DaaS (Desktops-as-a-Service), SaaS (Software-as-a-Service) en WaaS (Windows-as-a-Service). De Citrix CloudPortal-productlijn bestaat uit twee edities. Ten eerste CloudPortal Services Manager: deze oplossing beheert de 'finished goods'' -kant van service delivery voor cloud-applicaties en -diensten. Het biedt out-of-the-box ondersteuning voor zowel Windows-as-a-Service clouds (powered by Citrix XenApp) als voor populaire zakelijke applicaties als Exchange, Office, SharePoint, Lync, web hosting en meer. Ten tweede is er CloudPortal Business Manager: dit is een BSS/OSS (business support system, operations support system) voor cloud aanbieders. Het biedt eenvoudig account- en partnermanagement, pricing en facturering, klantenmanagement en rapportagemogelijkheden. Deze maken het voor aanbieders mogelijk om grootschalige clouds snel op de markt te brengen met alle management tools die nodig zijn.

De nieuwe CloudStack 3 bevat een voor de cloud geoptimaliseerde versie van Citrix XenServer 6 als geïntegreerd basiskenmerk. Het geoptimaliseerde cloud-platform bevat verbeterde schaalbaarheid, beheeropties, beveiliging, multi-tenancy en virtual switching integration. CloudStack 3 biedt verder een nauwe integratie van de Citrix NetScaler productlijn. Hierdoor kunnen service providers diensten aanbieden die toegevoegde waarde bieden rondom netwerkfunctionaliteit in de cloud, aldus Citrix. CloudStack 3 zal ondersteuning bieden voor Swift, de OpenStack object storage technologie voor het creëren van schaalbare object storage. Hierbij wordt gebruik gemaakt van clusters van gestandaardiseerde servers om petabytes of toegankelijke data op te slaan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4243160). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×