Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SafeNet zet eerste stap in virtuele beveiliging

 

SafeNet lanceert ProtectV, een encryptieoplossing met de VMware Ready-status. SafeNet speelt met deze oplossing in op de databeveiligings-, controle- en beheerissues die spelen bij data in de cloud.

Efficiëntie, automatisering en beschikbaarheid zijn belangrijke voordelen van cloud computing. Voor veel bedrijven is het moeilijk echt te profiteren van cloud computing vanwege strenge regelgeving en veiligheidsrisico’s, zoals providertoegang tot data van derden.

Nu steeds meer bedrijfsdata is opgeslagen in private of publieke clouds, neemt het aantal gebruikers met toegang tot data snel toe en daarmee de kwetsbaarheid van deze data. Het risico van het kopiëren van virtual machines (vm’s) en de kans op sporen naar tijdelijke bestanden nemen toe. ProtectV maakt vm’s en opslagmedia even veilig als fysieke servers en lokale opslagomgevingen. Klanten plukken daardoor de voordelen van cloud computing doordat ze hun virtuele datacenter of cloud omvormen tot een veilige omgeving met databeheer, -controle en -beveiliging, aldus de leverancier.

SafeNet ProtectV is uitwisselbaar met VMware vShield™ en VMware vCenter. Daarnaast is de oplossing te gebruiken door klanten van Amazon Web Services, die hun bedrijfskritische data in de cloud beveiligen.

SafeNet ProtectV helpt organisaties bij het inspelen op verschillende uitdagingen door centrale encryptie van vm’s binnen Amazon Web Services- en VMware-omgevingen mogelijk te maken. Gebruikers kunnen zelf bepalen wat een virtual machine moet versleutelen en wie toegang hiertoe heeft. Dat zorgt voor een uniform beveiligingsbeleid. Op deze manier is het mogelijk optimaal te profiteren van cloud en virtualisatie, en tegelijkertijd te voldoen aan regelgeving met behoud van inzichtelijk beheer.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4560000). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×