Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Netbeheerder TenneT gunt EmbraceSBS aanbesteding

Softwareclub Embrace mag de komende jaren de Nederlands-Duitse hoogspanningsnetbeheerder TenneT ondersteunen met een platform voor (interne) communicatie. Dat is de uitkomst van de aanbesteding die TenneT afgelopen oktober uitschreef. TenneT heeft als doel om Duitse en Nederlandse collega’s meer met elkaar te verbinden. Doordat Embrace zowel in Nederland als in Duitsland actief is, kan de club dit realiseren.

Projectscope
Koenraad van Hasselt, Directeur Corporate Communicatie TenneT, licht toe: “Wij willen een platform dat niet alleen statische content toont, maar waar ook interactie plaatsvindt. Waar actieve communities kennis met elkaar delen en grensoverschrijdend samenwerken. In het selectietraject hebben we Nederlandse en Duitse leveranciers met elkaar vergeleken. Embrace sloot het beste aan op onze wensen en eisen. In de komende jaren gaan we samen met hen stap voor stap bouwen aan een sterke interne community. We beginnen klein, met een social intranet met basale functionaliteiten voor iedere collega, en hebben de intentie om dit uit te breiden met mogelijkheden tot meer verbinding tussen vestigingen, afdelingen en functiegroepen. We verwachten dat medewerkers hierdoor hun werk sneller, beter en plezieriger kunnen doen omdat ze contact kunnen onderhouden zoals ze dat privé ook thuis en onderweg gewend zijn.”

Intranetdoelstellingen
Eerder werkte TenneT met de Microsoftoplossing SharePoint. Op basis van een intern onderzoek kwam naar voren dat SharePoint onvoldoende tegemoetkwam aan de ambities van interne communicatie. TenneT wil namelijk twee landen met elkaar verbinden op één platform, waar ruimte is voor de eigen taal en cultuur, en waar ook overkoepelende informatie is geïntegreerd. Ook wil TenneT specialisten een platform geven waar zij in een besloten community elkaar met technische vraagstukken kunnen helpen.

TenneT
TenneT is een toonaangevende Europese netbeheerder (Transmission System Operator, TSO) met zijn belangrijkste activiteiten in Nederland en Duitsland. Met 22.500 kilometer aan hoogspanningsverbindingen zorgen we voor een betrouwbare en zekere elektriciteitsvoorziening aan de 41 miljoen eindgebruikers. Met ongeveer 3.000 medewerkers realiseren we een omzet van 3,2 miljard euro en een totale activawaarde van 20,3 miljard euro. TenneT is een van de grootste investeerders in nationale en internationale elektriciteitsnetten op land en op zee. Onze focus ligt op het ontwikkelen van een geïntegreerde Noordwest-Europese energiemarkt en het faciliteren van de energie transitie. TenneT zet zich in om te voldoen aan de behoeften van de samenleving door verantwoordelijk, betrokken en verbonden te zijn. Taking power further.

Embrace
Embrace SBS is een van de snelst groeiende softwareleveranciers van Nederland. Het bedrijf werkt vanuit Nederland (Groningen, Sneek en Zeist) en sinds kort in Duitsland (Braunschweig, vlakbij Hannover). Al twee jaar op een rij is de club winnaar van zowel de Deloitte Technology Fast50 als FD Gazellen award. Embrace ondersteunt professionals in- en extern met een platform voor grootschalige interactie en samenwerking. Dagelijks werken er ongeveer 220.000 mensen uit meer dan 200 verschillende organisaties met de digitale werkplek. Van zorgaanbieder tot zakelijke dienstverlener, van lokale gemeente tot internationale speler: binnen iedere branche faciliteert de standaardoplossing bij het inrichten van (interne) communicatie, kennismanagement en samenwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-07T09:47:00.000Z Embrace SBS
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.