Managed hosting door True

Product: Microsoft Citizen Service Platform

Dit artikel delen:

Veel Nederlandse gemeenten worstelen met de inrichting van hun ict-activiteiten. Microsoft biedt nu een softwarepakket aan dat speciaal ontwikkeld is naar de wensen van gemeentes.

Microsoft heeft de softwarebundel Citizen Service Platform samen met twee Belgische gemeenten ontwikkeld. Het platform biedt een reeks typische gemeentelijke toevoegingen, die werken met Sharepoint Portal Server en Dynamics CRM. Met het pakket kan onder andere het aannemen en afhandelen van aanvragen worden gestructureerd. Een webbot kan via MSN Messenger vragen van burgers automatisch beantwoorden.
http://www.microsoft.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Laten we dat maar niet doen. Voor je het weet ben je weer afhankelijk van Microsoft, en zijn Microsoft only strategie. Dit lijkt me niet goed voor de open overheid.

De Nederlandse overheid heeft zich uitgesproken voor Open Source. En Microsoft is het voorbeeld van Closed Source. Lijkt me dus geen goed plan...

Open Source is ook een mooie wassen neus. Bij hen heb je dezelfde vendor lock en betaal je voor de ontwikkeling ook de hoofdprijs, Of je moet specialisten gaan opleiden of aannemen en dat lijkt me voor ons (gemeenten) vrijwel onmogelijk qua concurrentiepositie.

Herman, Veel gemeenten zijn al heel ver gekomen met Open Source; vooral in het buitenland. De gemiddelde ambtelijke ICT-er in Nederland loopt echter achter de drie grote leveranciers aan, omdat dit zo veilig aanvoelt. En dan gaat hij ook nog eens klagen over het resultaat van zijn eigen beslissing.

Ik ben vooral benieuwd of MS er in zal slagen om de aangekochte producten goed en snel te integreren met hun eerder verworven en ontwikkelde producten. Dat is bij MS al vaak mis gegaan. Ze besteden relatief veel energie aan het buiten de deur houden van anderen. Als gemeente zou je bijvoorbeeld niet aan Sharepoint vast willen zitten, maar ook voor Typo3 of Drupal willen kunnen kiezen.

@Harmen

Wenen en Munchen zijn twee hele grote steden die naar Linux overstappen.
Nederland loopt achter op die tendens, de besparingen zijn aanzienlijk, dat kan een ieder die engels lezen en google bedienen kan zelf nalezen op internet.
Waarom denkt iedereen dat je meteen superspecialisten opleiden moet voor Linux, dat was 10 jaar geleden misschien waar maar inmiddels al lang niet meer, Ubuntu installeren is bijv. simpeler dan XP installeren.
In tegenstelling tot MS-Software krijg je uit de fora veel sneller antwoord dan van welke leverancier ook.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.