Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Voordelen van het gebruik van wifi as a service

De beschikbaarheid van goede wifi is niet alleen essentieel voor jouw bedrijfsvoering maar als je klanten ontvangt ook zeker voor die groep mensen. Wist je dat een goed wifi signaal een van de belangrijkste criteria is die mensen hebben bij het zoeken naar bijvoorbeeld een geschikte horecagelegenheid? Je wil dus de beschikking hebt over een betrouwbaar wifi netwerk. In dat geval is wifi as a service (WaaS) eigenlijk de enige keuze die je kunt maken. We vertellen in dit blog alles over deze high-end wifi oplossing.

Wat is wifi as a service (WaaS)?

Wifi as a service (WaaS) is een high-end wifi oplossing dat volledig beheerd wordt via een cloud management systeem. Hierbij is er sprake van een abonnement constructie. Je betaalt hiervoor een vast bedrag per maand. Voor dit bedrag word je volledig ontzorgd. Wifi as a service kun je zien als de next level op gebied van internet gebruik. Je hebt immers de beschikking over een snel en betrouwbaar wifi netwerk dat het “gewoon” doet. Dit klinkt heel eenvoudig maar de complexiteit van IT-omgevingen neemt echter steeds meer toe wat direct invloed heeft op de prestaties van het netwerk.  Een wifi netwerk dat het “gewoon” doet is dus zeker niet vanzelfsprekend!

Wat maakt WaaS zo interessant?

Als je nog niet bekend bent met deze wifi service, vraag je jezelf wellicht af wat WaaS zo interessant maakt. Uit het bovenstaande kun je gerust opmaken dat het inregelen en het beheren van een wifi netwerk niet meer zo eenvoudig is als in het verleden het geval is. Totdat je wifi as a service ontdekt hebt. Dit systeem heeft een zeer flexibele opzet die zeer schaalbaar is. Dit betekent in de praktijk dat je niet gebonden bent aan een grote investering en je heel snel kunt inspelen op veranderende marktomstandigheden in vorm van bijvoorbeeld de groei van je bedrijf. Daarnaast word je volledig ontzorgd bij het gebruik maken van Waas, zoals dat ook het geval is bij bijvoorbeeld het gebruik van managed VPS. Je kunt in beide gevallen gebruik maken van een optimale begeleiding van technische specialisten en je volledig focussen op het runnen van je bedrijf. Daarnaast is het goed te realiseren dat WaaS een toekomstgerichte keuze is. 

Voordelen van wifi as a service

Het bovenstaande brengt ons bij de voordelen van wifi as a service. Waarom zou je de keuze moeten maken voor WaaS? De onderstaande punten geven het antwoord op deze vraag. 

  • WaaS is budgetteerbaar
  • Het gebruik van hoogwaardige hardware.
  • 24/7 bewaking om eventuele performance degradatie direct op te lossen
  • Het wifi netwerk is altijd up to date
  • Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën.
  • Je wordt volledig ontzorgd! 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-24T09:24:37.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.