Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Het belang van hyperautomation

Door de automatisering die heeft plaats gevonden in de achterliggende periode is het gevolg dat het steeds belangrijker wordt om processen binnen bedrijven en organisaties beter op elkaar af te stemmen. Hoewel er steeds gedacht werd, ook binnen de ICT-branche, dat het onmogelijk is om de verschillende bedrijfsprocessen te koppelen aan elkaar is daar in 2020 een verandering in gekomen.

Onder de term hyperautomation lukt het steeds vaker om verschillende processen en applicaties aan elkaar te koppelen waardoor de automatisering een extra boost krijgt en je steeds gemakkelijker als bedrijf je processen kan managen. In dit artikel bespreken we alles over hyperautomation.

Welke voordelen zijn er?

Je kunt je afvragen welke voordelen er te vinden zijn bij het toepassen van hyperautomation? Is het risico niet dat je te afhankelijk wordt van de software, de systemen dat als er ergens in de automatisering een storing zit dit ook direct gevolgen heeft voor de rest van de systemen. Die kans is natuurlijk altijd aanwezig maar als je dieper in de werkprocessen duikt en je vindt ergens een mogelijkheid om door middel van een bot het werk te automatiseren waarom zou je het dan niet doen? Er ontstaat een te kort aan personeel door de vergrijzing. Door meer te automatiseren, kan je meer doen met misschien wel minder mensen omdat er een tekort aan personeel dreigt te ontstaan.

Ingewikkelde materie?

Als je leest over bots die in de automatisering, processen gaan invullen dan klinkt het erg ingewikkeld. Maar het idee is eenvoudig. Met behulp van een voorbeeld is het duidelijk te maken. Als je een webwinkel hebt en je wilt kunnen concurreren op de prijs dan check je dit regelmatig bij je concurrenten. Als je dit digitaal kan maken en je een bericht krijgt dat een product ergens goedkoper is, dan scheelt je dit een hoop werk om niet alle websites na te kunnen gaan. Dat is dus automatiseren aan de hand van data. De analyse van data en deze toepasbaar maken binnen je processen is de basis van hyperautomation. Bedenk eens hoe vaak je controle moet toepassen om je bedrijf goed te kunnen runnen. Stel dat je daar tijd op kan besparen.

Meer informatie

Als je denkt dat je een proces hebt binnen je bedrijf waar je deze betrekkelijk nieuwe manier van denken kan toepassen dan is het verstandig om meer informatie in te winnen. Lees meer over hyperautomation op de website van You-Get. Zij hebben de kennis om te kijken of er ook binnen jouw bedrijf of onderneming ruimte is om deze vernieuwende slag binnen de automatisering en de bedrijfsprocessen toe te passen. Het voordeel is dat je minder werk hoeft te doen en meer tijd overhoudt voor andere zaken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-02T16:19:52.000Z You-Get


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.