Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Lees hier alles over hyperautomation

Hyperautomation is een woord wat je wellicht al wel eens van gehoord hebt, maar misschien ook niet. Voor degenen die het nog niet gehoord hebben, wij verwachten dat je snel genoeg bekend zult raken met deze term. Hyperautomation is de toekomst. Het kan bedrijven op meerdere manieren vooruit helpen.

Sowieso kan automatisatie een hoop voor je betekenen. Het mooie aan hyperautomation is niet alleen dat verschillende processen nog efficiënter kunnen worden uitgevoerd op een automatische wijze, maar dat de groei van de mens hierbij centraal staat. Hoe dat precies zit, vertellen we je hieronder. Lees hier alles over hyperautomation. Je zult versteld staan van hoeveel dit voor jou en jouw bedrijf kan betekenen.

De betekenis van hyperautomation

Automatisatie is een term die je waarschijnlijk al wel vaker gehoord hebt. Dit houdt in dat processen sneller uitgevoerd kunnen worden doordat mensen arbeid ingeruild wordt de automatische uitvoering van de taken door computers en robots. Er is sprake van zelfwerkzaamheid. Vaak zijn de redenen om hiervoor te kiezen economisch. Er wordt minder gebruik gemaakt van arbeid plus is er minder sprake van grondstofverbruik. Dankzij automatisering kun je dus een hoop besparen. Bij hyperautomation gaat dit proces nog sneller, onder meer dankzij het gebruik van diverse geavanceerde technologieën zoals bijvoorbeeld machine learning. 

Tegelijkertijd staat hierin de mens meer centraal. De focus moet altijd liggen op de ontwikkeling van de mens. Automatisering mag nooit ten koste gaan van de mens. Dat leidt alleen maar tot een hoop onnodige automatiseringsangst. Zo denken bedrijven als You-Get er ook over. Dit is de bekendste naam op het gebied van hyperautomation. Bekijk hier de inzichten van You-Get. Je zult versteld staan van wat dit kan betekenen voor jouw onderneming.

Welke technologieën liggen ten grondslag aan hyperautomation?

Diverse technologieën kunnen ingezet worden om hyperautomation mogelijk te maken en te optimaliseren. Een bekend voorbeeld is Artificial Intelligence oftewel AI. Computersystemen en robots kunnen worden ingezet om gestructureerde data nog meer te stroomlijnen en deze dat te gebruiken om verschillende processen efficiënter te maken. Het is bijna onvoorstelbaar hoe ver artificiële intelligentie is gekomen sinds we hiermee begonnen zijn. Hierin worden enorme sprongen gemaakt. Naast data wordt hier ook  machine learning voor gebruikt. De naam van deze term zegt het eigenlijk al: een machine kan als het ware uit zichzelf allerlei dingen leren met behulp van aangeleverde data. Dit stelt computersystemen en robots in staat om steeds complexere taken over te nemen. 

Hyperautomation: iets voor jouw onderneming?

Dankzij ontwikkelingen zoals AI en machine learning kunnen complexere taken steeds beter geautomatiseerd worden. Dit stelt mensen in staat om hun werkzaamheden vlugger en nog effectiever uit te kunnen voeren. Dat is ten slotte waar het om draait: de mensen. Hyperautomation stelt hen in staat om doelen makkelijker te bereiken en om zichzelf nog meer te ontwikkelen. Machines zijn een aanvulling op de mens. Ook jouw bedrijf kan vooruit geholpen worden met behulp van hyperautomation. Op zoek naar hyperautomation? Neem contact op met You-Get

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-27T14:01:56.000Z You-Get


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.