Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Veilig hergebruik van IT-apparatuur helpt het milieu en bespaart kosten

Veel bedrijven en organisaties lopen kansen mis om circulaire principes in hun bedrijfsvoering te integreren. Deze betreffen zowel het behalen van financiële voordelen als het verminderen van hun CO2-uitstoot. In aanloop naar Nationale Recyclingweek (10 tot 16 oktober 2022) deelt wereldwijd e-waste recyclepartner Iron Mountain tips en inzichten waarmee bedrijven en organisaties kunnen profiteren van de voordelen van het recyclen van elektronisch afval, zoals afgedankte IT-apparatuur en elektronica.

Elektronisch afval, oftewel e-waste, is de snelst groeiende afvalstroom ter wereld. Volgens cijfers van het VN-milieuprogramma UNEP[1] produceert de wereldbevolking 50 miljoen ton elektronisch en elektrisch afval per jaar. Dat is meer massa dan alle commerciële vliegtuigen ooit gemaakt. Trends zoals hybride werken maken de voorspelling dat dit in 2050 zo’n 120 miljoen ton zal zijn een realistisch vooruitzicht. Zeker nu steeds meer mensen digitaal werken, is verantwoord en veilig beheer en lifecycle management en van IT-apparatuur zoals computers, laptops, telefoons, harde schijven en tablets van cruciaal belang.

Wereldwijd bedraagt de jaarlijkse waarde van e-waste meer dan € 63,2 miljard. Recycling maakt hergebruik van grondstoffen, onderdelen of zelfs het hele apparaat mogelijk. Wereldwijd wordt nog maar 20% van afgedankte apparatuur gerecycled. Tijd voor actie dus.

Het kabinet benoemt de transitie naar een circulaire economie in het regeerakkoord als prioriteit. Het stelt als doel om als economie in 2050 volledig circulair te zijn. De op Prinsjesdag gepresenteerde Rijksbegroting 2023 voor Infrastructuur en Waterstaat onderschrijft dit nogmaals[2]. Om dit doel te behalen, is het belangrijk zuinig te zijn op grondstoffen en materialen. Bedrijven en organisaties kunnen hieraan bijdragen door in hun bedrijfsvoering (meer) recycling en circulaire principes toe te passen.

Het belang van e-waste recycling

Recyclen van e-waste helpt bedrijven en organisaties duurzaamheidsdoelen te behalen en kosten te besparen.

1. Behalen van duurzaamheidsdoelen

Bedrijven stellen steeds ambitieuzere duurzaamheidsdoelstellingen, onder meer wat betreft het verkleinen van hun CO2-voetafdruk. Het recyclen van e-waste heeft hierop een grote positieve invloed. Elke ton elektronisch afval levert al snel drie ton CO2-besparing op[3]. Dit staat gelijk een jaar lang in een benzineauto rijden[4].

2. Besparen van geld

Het recyclen van e-waste heeft ook grote financiële voordelen. In een circulaire economie worden afgedankte producten behandeld als een waardevol goed. Door gebruikte elektronische apparatuur veilig en v

erantwoord opnieuw gebruiksklaar te maken en op de markt te brengen, haalt een bedrijf daar maximale waarde uit en bespaart het aanzienlijk in de uitgaven. Zo heeft een klant van Iron Mountain de kosten voor de aanschaf van nieuwe apparatuur al met ruim € 573.000[5] teruggebracht.

Veilig e-waste recyclen

Thomas Hollander (Regional Director of Asset Lifecycle Management, EMEA) benadrukt het belang van het veilig omgaan met e-waste wanneer de keuze wordt gemaakt het apparaat te recyclen: “Het is belangrijk apparatuur aan het eind van de levensduur op een juiste manier te behandelen. Hierop staat immers vaak veel vertrouwelijke data. Verantwoord beheer zorgt ervoor dat die niet terechtkomt bij personen voor wie deze niet bedoeld zijn. Een betrouwbare e-waste recyclepartner kan je helpen het apparaat op een (juridisch) verantwoorde manier van alle data te ontdoen”. Lees hier meer over het veilig en verantwoord recyclen van e-waste.

Iron Mountain is een wereldwijd toonaangevende aanbieder voor innovatieve diensten van onder meer informatiemanagement en asset lifecycle management. Als e-waste recyclepartner helpt het in opslag, bescherming en beheer van informatie en bedrijfsmiddelen gespecialiseerde bedrijf klanten bij het veilig en verantwoord recyclen van elektronisch afval.  

About Iron Mountain

Iron Mountain Incorporated (NYSE: IRM) is a global leader in innovative storage, data center infrastructure, asset lifecycle management and information management services. Founded in 1951 and trusted by more than 225,000 customers worldwide, Iron Mountain helps customers CLIMB HIGHER™ to transform their businesses. Through a range of services including digital transformation, data centers, secure records storage, information management, asset lifecycle management, secure destruction, and art storage and logistics, Iron Mountain helps businesses bring light to their dark data, enabling customers to unlock value and intelligence from their stored digital and physical assets at speed and with security, while helping them meet their environmental goals.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-10T14:13:05.000Z Iron Mountain


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.