Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Sony-fout dwingt ook Apple tot terughalen laptopaccu's

De productiefout in laptopaccu's die pc-leverancier Dell al dwong tot het terugvorderen van een recordaantal accu's blijkt nu ook Apple te raken. De Mac-producent doet een terugroepactie voor 1,8 miljoen van deze notebookbatterijen, die zijn geproduceerd door Sony.

Op de beurs heeft het aandeel Sony hierdoor al klappen gekregen. Het elektronicaconcern heeft al verklaard dat de terugroepactie zo'n 200 miljoen euro gaat kosten. Dell is bezig 4,1 miljoen accu's in te zamelen van gebruikers. De bewuste batterijen bevatten een fout waardoor intern corrosie kan ontstaan die de contactpunten kan kortsluiten. Hierdoor ontstaat brand, wat in enkele gevallen al spectaculaire beelden van 'ontploffende laptops' heeft opgeleverd.

Apple blijkt nu dit probleem ook te hebben. Het gaat om de oudere iBook- en Powerbook-laptops met G4-processor. Dit probleem raakt dus niet de nieuwe MacBook- en MacBook Pro-laptops met Intel-chips. De G4-laptops zijn specifiek de modellen die in de Verenigde Staten zijn verkocht tussen oktober 2003 en augustus 2006. Modellen buiten de VS zouden andere accu's hebben. De 1,8 miljoen accu's vertegenwoordigen eenderde van Apples laptopverkoop in die periode.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.