Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Product: SPARC-servers met T2 Plus processor

 

Sun Microsystems en Fujitsu hebben twee nieuwe SPARC-servers toegevoegd aan hun Enterprise Server lijn. De machines zijn gebaseerd op de UltraSPARC T2 Plus processor. Consolidatie en virtualisatie worden ondersteund door het Solaris 10 besturingssysteem.

De SPARC Enterprise T5140 en T5240 bieden met hun UltraSPARC T2 Plus processor tot 16 keer meer rekenkracht in hetzelfde volume ten opzichte van vergelijkbare two-socket x86 systemen en tot 32 keer meer dan four-socket x86-systemen. Daarbovenop komt de ‘eco-vriendelijkheid' van de SPARC Enterprise T5140 en T5240 servers, waardoor klanten hun energie- en milieukosten kunnen verlagen.

De nieuwe servers van Sun en Fujitsu zijn de eerste dual-socket die draaien op de nieuwe UltraSPARC T2 Plus processor. De SPARC Enterprise T5240 server verslaat volgens de ontwikkelaars alle bestaande x86-systemen als het gaat om zakelijke toepassingen zoals Java, erp, mail en OLTP-databases. Daarnaast bieden ze flexibele open source virtualisatietechnologie in de vorm van Solaris Containers en Logical Domains (LDoms).

Met maximaal 128 virtuele servers per systeem, kunnen klanten tot 5120 geïsoleerde domeinen per rack inzetten voor virtualisatie en consolidatie. De in de chip geïntegreerde PCI-E en cryptografie-versnelling, gecombineerd met het Solaris besturingssysteem, zorgt voor een veilige omgeving.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2468439). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×