Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Geheugenkits voor Mac Pro en Xserve servers

Kingston Technology introduceert 800 MHz DDR2 fully-buffered dual-inline (FB-DIMM) geheugenmodules voor Apple Mac Pro werkstations en Xserve servers. De modules zijn per direct beschikbaar in kits van 2 GB, 4 GB en 8 GB.

Geheugenchip-fabrikant Kingston komt met geheugenmodules voor Apple-computers. Kingston is lid van de Apple Developer Connection en de nieuwe 800 MHz FB-DIMM's zijn dus door de Apple Validation Lab's diepgaand getest op het nieuwste 8-Core Xeon Mac Pro Workstation. De fabrikant raadt wel aan het geheugen van een Mac Pro altijd met tenminste vier FB-DIMM's op te waarderen, zodat in quad-channel mode kan worden gewerkt en de prestaties duidelijk omhoog gaan.

Met 25,6 GB/s bieden de Kingston 800 MHz FB-DIMM's voldoende bandbreedte voor de nieuwste Quad-Core Xeon processors. De geheugenkits van 2 GB en 4 GB bieden een flexibel groeipad, waarbij voldoende ruimte overblijft voor toekomstige ram-uitbreidingen.

De nieuwe Mac Pro-modellen zijn in januari geïntroduceerd en beschikken over één of twee Quad-Core Xeon 5400 series (Harpertown) processors. De Mac Pro-systemen hebben acht geheugenslots waarin modules kunnen worden geplaatst van maximaal 4 GB per stuk; het totale systeemgeheugen kan daarbij oplopen tot maximaal 32 GB.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.