HEBBEN: ShapeHand, motion sensing voor de massa

Het door de computer laten waarnemen - en registeren - van gedetailleerde beweging is vaak een kostbare zaak. Letterlijk. Maar dat hoeft niet meer. De ShapeHand-handschoen en de ShapeWrap-uitrusting moeten motion sensing naar de massa brengen.

Motion sensing is een complexe en daardoor ook dure zaak. Niet voor een spelletje golf op de betaalbare spelcomputer Wii, maar wel voor geavanceerde toepassingen waarvoor hoge resolutie-waarneming nodig is. Zo moeten acteurs een speciaal pak aan voor special effects als het computerkarakter Gollum in The Lord of the Rings-films.

Zonder pak

Zo'n pak is bijvoorbeeld beplakt met balletjes, die de computer dan ziet en volgt voor de analyse van de beweging. Dit is echter nog relatief low-res. Pakken met echte sensors die dan verbonden zijn met de computer zijn duur, en vaak bedraad dus onhandig. Leverancier Measureand uit Canada claimt goede motion sensing zónder pak, maar met een simpele handschoen (voor handbewegingen) of een eenvoudig te dragen uitrusting. Dit zijn respectievelijk de ShapeHand en de ShapeWrap III. Gaan we binnenkort wandelen met en zwaaien naar onze pc's?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-22T12:05:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.