Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Webtools van APC voor ontwerp datacenter

 

Datacenter

APC, leverancier van stroom- en koelvoorzieningen, introduceert gratis webtools om ontwerp- en ontwikkelprocessen van datacenters te ondersteunen. Met de APC TradeOff Tools kunnen belanghebbenden vrij experimenteren met verschillende scenario's voor de inrichting van een computerruimte. Hierdoor vallen grote beslissingstrajecten uiteen in meer eenvoudige keuzes.

Bedrijven die een datacenter willen bouwen of aanpassen, kunnen met de TradeOff Tools van APC eenvoudig nagaan hoe verschillende inrichtingen en ontwerpen gevolgen hebben voor virtualisatie, efficiëntie, stroombenodigdheden, kosten en andere factoren. De tools spelen in op diverse vraagstukken waar de ontwikkelaar tegenaan kan lopen. Door de juiste tool te raadplegen wordt het ontwerpproces versneld en vereenvoudigd.

Er zijn in totaal zeven tools beschikbaar. De tool Carbon Calculator geeft aan welk effect veranderingen qua locatie, efficiëntie en stroomgebruik hebben op de uitstoot van koolstofdioxide en de energierekening. Dit geeft een beeld van hoe ‘groen' het datacenter is, en hoe ‘groen' het zou kunnen zijn. Energy Efficiency Calculator maakt een profiel van een datacenter en berekent de efficiëntie en elektriciteitskosten gebaseerd op datacenter-karakteristieken. Zo is van elke verandering na te gaan welke impact het heeft op de efficiëntie van het datacenter. Virtualization Energy Cost Calculator voegt eigenschappen van de IT en fysieke infrastructuur samen om te berekenen welke energiebesparingen zijn te behalen door servers te virtualiseren.

De basiseigenschappen van de it-vereisten worden bepaald met Power Sizing Calculator, dat tevens berekent hoeveel stroom hiervoor nodig is. Hiermee krijgt de gebruiker een idee hoeveel kilowatts nodig zijn om het datacenter draaiende te houden. InRow Containment Selector maakt op basis van de wensen van de gebruiker en de fysieke omstandigheden een prototype rack- en koelingsconfiguratie. Hiermee krijgt de gebruiker een optimaal ‘InRow cooling containment'-ontwerp. Tot slot is er de tool AC vs. DC Calculator. Deze vergelijkt vier verschillende ontwerpen van AC en DC stroomdistributies en berekent de respectievelijke mate van efficiëntie. Op die manier kan de gebruiker een beargumenteerde keuze maken voor een optimale architectuur.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2641933). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×