Managed hosting door True

Robuuste usb-drive van Kingston

Kingston Technology introduceert de DataTraveler BlackBox, een usb-flashdrive met hardware-gebaseerde 256-bits AES encryptie die is gevalideerd conform de Amerikaanse Federal Information Processing Standard (FIPS 140-2). De DataTraveler BlackBox is verkrijgbaar in de capaciteiten 2 GB, 4 GB en 8 GB.

Kingston gaat met de beveiligingsvoorzieningen van de DataTraveler BlackBox verder dan de NIST-certificering vereist. Zo heeft de flashdrive naast de 256-bits hardware-gebaseerde AES-encryptie een gegarandeerde waterdichtheid tot 1,20 meter diepte. De USB-flashdrive heeft daarnaast een robuuste titanium-gecoate roestvrijstalen behuizing en een extra coating van epoxyhars rondom de controller, waarmee de flashdrive afdoende bestand is tegen zware werkomstandigheden.

De FIPS Level 2 standaard vereist een power-on zelftest die de encryptie-architectuur steeds opnieuw controleert als de flashdrive in een usb-poort wordt geplaatst. Daarnaast moet een volledige beveiliging van de gegevens zijn gewaarborgd. Als tienmaal achtereen een foutief wachtwoord wordt ingevoerd, zal de DataTraveler BlackBox zich daarom automatisch en onherstelbaar formatteren ter voorkoming van misbruik van gegevens na verlies of diefstal of als de flashdrive op een andere manier in verkeerde handen komt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-23T15:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.