Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Koppelbare serverkoeling van Rittal

 

De nieuwe LCP-Inline van Rittal combineert het design van het Rittal LCP (Liquid Cooling Package) met de werking van een klimaatregeling met een nuttig koelvermogen tot 30 kW. Het nieuwe koelsysteem is vooral geschikt voor hardwareopstellingen zonder verhoogde vloerkoeling. De slechts 300 mm brede LCP Inline wordt geplaatst binnen de rijen serverracks.

Om servers zonder verhoogde vloer optimaal te koelen, heeft Rittal een efficiënt koelsysteem met hoog rendement: de LCP Inline. De koelunit kan zonder enige ingreep in de serverracks ook achteraf in heterogene rijen serverracks worden gemonteerd. Door de monitoringfuncties kan de LCP Inline worden geïntegreerd in de bewakingsomgeving van het Data Center.

De warme lucht wordt uit de ruimte of de warme gang aan de achterzijde van de apparaten weggezogen. De warmtewisselaar met hoog vermogen koelt de lucht en blaast deze naar voren de koude gang in. In de koude gang staat de koele lucht vervolgens ter beschikking aan de verbruikers, de it-apparatuur, en wordt bijvoorbeeld door de serverventilatoren gebruikt.

Door de monitoringfuncties kan LCP Inline in de it-omgeving worden geïntegreerd en door middel van Remote Management Software worden bewaakt. Alarm- en statusmeldingen informeren de gebruiker over de temperatuur van de toegevoerde en afgevoerde lucht, het toerental van de ventilatoren, de doorstroming, lekkage of de ingangs- en uitgangstemperatuur.

De voor netwerken geschikte regeling van het systeem benut dit informatievoordeel om het systeem optimaal te voorzien van koele lucht. De koppelbare hoogrendementkoeling is compatibel met alle gangbare communicatiestandaards zoals SNMP.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2656134). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×