Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SAP zet volgende stap in SOA-strategie

SAP heeft versie 7.1 van SAP Netweaver Process Integration (SAP Netweaver PI) vrijgegeven. SAP Netweaver PI is een softwarecomponent binnen het aanbod van soa-middleware en bestaat oder meer uit een Enterprise Services Repository, Registry, Enterprise Services Bus, Business Process Management en soa-management tools. It-professionals beschikking hiermee over een op open standaarden gebaseerd platform om integratie tussen bedrijfssystemen en processen te ondersteunen.

Met SAP Netweaver PI borduurt de softwareontwikkelaar voort op het enkele jaren geleden op de markt gebrachte SAP Netweaver Exchange Infrastructure. Netweaver PI ondersteunt de integratie van systemen binnen een bedrijf, alsmede het ontsluiten van legacy applicaties op basis van services. Tevens maakt het communicatie met externe business partners mogelijk.

De nieuwe versie van SAP Netweaver PI beschikt over fundamentele, bedrijfsbrede soa-technologie waaronder een Enterprise Services Repository (ESR) en de UDDI 3.0 compliant Services Registry. De ESR voorziet in een uitgebreide metadata repository die fungeert als een centrale component bij het inrichten van een servicegeoriënteerde architectuur. Deze metadata repository wordt uitgeleverd met standaard content die gebaseerd is op SAP's best practice procescomponenten binnen onder andere erp, crm en scm.

Daarnaast staat hij open voor eigen definities door isv's en klanten. Hierdoor is het voor klanten mogelijk om binnen hun servicegeoriënteerde architectuur centraal objecten te beheren, waaronder procesmodellen, integratiescenario´s, service interfaces (enterprise services), Global Data Types (CCTS gebaseerd), Interface Mappings en Executable Integration Processes (BPEL). Daarnaast ondersteunt de nieuwe versie essentiële web services standaarden en zorgt de software volgens de leveranciervoor aanzienlijke prestatieverbeteringen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.