Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Universele glasvezelconnector van R&M

 

Reichle & De-Massari, de Zwitserse producent van netwerkbekabeling, introduceert de SC-RJ glasvezelconnector. Deze duplex connector voldoet aan de hoogste specificaties (Grade A) van de nieuwe IEC 61753 standaard. Dat houdt onder andere in dat het signaalverlies in de nieuwe connector bijna onmeetbaar klein is.

De SC-RJ connector is volgens ontwikkelaar Reichle & De-Massari de eerste ter wereld die door internationale standaardisatie-commissies is gecertificeerd voor gebruik met alle soorten glasvezel in alle kwaliteitsklassen. De connector kan daardoor worden toegepast in netwerken voor kantoren, gebouwen, op een campus, in industriële omgevingen en in datacenters. Netwerkontwerpers en -beheerders kunnen zo volstaan met het toepassen en op voorraad houden van één connectorsysteem, wat leidt tot vereenvoudigingen in de planning, de installatie en het onderhoud van netwerken.

De IEC 61754-24 standaard legt extra nadruk op veiligheid en beveiliging. Daaraan is bij het ontwerp van de SC-RJ connector alle aandacht gegeven. De connector kan worden uitgerust met uiteenlopende beveiligingsvoorzieningen ter voorkoming van sabotage en vergissingen. Zo kunnen coderingen worden aangebracht, mechanisch of met gekleurde plastic clips, en kan de connector nooit verkeerd worden geplaatst omdat die slechts op één manier past. Voor maximale beveiliging kan de connector worden voorzien van een slot, zodat de connector niet ongeautoriseerd kan worden losgenomen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2720587). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.