Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Synology kondigt Disk Station Manager 2.1 bèta aan

 

Synology Disk Station Manager 2.0

Screenshot van Synology Disk Station Manager, hier nog de 2.0-versie.

Synology kondigt de beschikbaarheid aan van de Disk Station Manager 2.1 bèta, die nog beter gebruik maakt van AJAX-technologie, een nieuwe mailserver toevoegt met één-klik installatie Mail Station add-on. Daarnaast zijn er verbeteringen aan de Synology Surveillance Station, aan het opslagbeheer, gebruikersbeheer en privilegebeheer en zijn er vier nieuwe talen toevoegt. Eenmaal ingezet zal de nieuwe Disk Station Manager 2.1 de capaciteiten van geïnstalleerde NAS-servers verder verbeteren zonder verdere kosten voor gebruikers.

De nieuw toegevoegde Mail Station zorgt voor de langverwachte mailserver capaciteiten voor Synology NAS-servers. Installatie is in een handomdraai gebeurd met één-klik installatie en eenvoudige set-up. De Mail Station is een haalbaar alternatief om kostbesparingen voor mkb en zakelijke gebruikers aan te bieden.

IP-camera's

De Surveillance Station 2 ondersteunt verder 59 nieuwe IP-cameramodellen, wat een totaal oplevert van 128 ondersteunde modellen. Audio streaming en auto-discovery, die de set-up van IP-camera's vereenvoudigt, maken dat de Synology Surveillance Station 2 een goed alternatief is voor conventionele NVR-oplossingen.
De File Station biedt voordeel voor gebruikers die niet bekend zijn met gecompliceerde FTP-operatie met een eenvoudige webinterface. De File Station 2 vereenvoudigt verdere datatoegang door de introductie van drag-n-drop, rechtsklik acties, submap privilege instellingen en het uploaden en downloaden van meerdere bestanden.
Op gebied van verbeteringen worden RAID 5+Spare en JBOD ondersteund. De nieuwe inloginterface rangschikt alleen geautoriseerde applicaties. Samen met de Quick Search Box na het inloggen maakt dit snellere toegang naar de set-uppagina met ‘search while you type' mogelijk. De ‘User Home' mogelijkheid creëert automatisch een thuisfolder en een persoonlijk webadres voor elke gebruiker, waardoor beheersinspanning vermindert om gedeelde bestanden toe te wijzen aan elke gebruiker. Audio Station staat nu meerdere non-admin gebruikers toe om in te loggen om muziek op de server te streamen en ervan te genieten. Lokale back-up en netwerk back-up zijn geïntegreerd in een wizard met een toegevoegde MySQL database back-up.

Beschikbaarheid

Disk Station Manager 2.1 bèta is nu beschikbaar om te downloaden:

http://beta.synology.com

De officiële versie van de Disk Station Manager 2.1 wordt verwacht in maart 2009 en zal gratis worden aangeboden aan bestaande bezitters van Synology NAS-servers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2833827). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×