Managed hosting door True

Intel brengt Corechips uit voor ultradunne laptop

Chipproducent Intel komt met nieuwe Coreprocessoren voor ultradunne laptops. Dat zijn laptops die minder dan een 2,5 cm dik zijn en tussen de 0,9 en 2,3 kg wegen. De Ultra-Low Voltage (ULV) chips zijn geproduceerd op een schaal van 32 nanometer. Behalve een prestatieverhoging van ruim 32 procent, verbruiken de processoren 15 procent minder energie.

Volgens de chipproducent zal de chip vanaf juni te koop zijn binnen minimaal veertig laptop-ontwerpen van verschillende laptopproducenten, waaronder Acer, Asus, Lenovo and MSI.

De Core i7, i5, eni3 ULV-processoren beschikken onder meer over  Intel Turbo Boost Technology4. Dat betekent dat ze automatisch hun prestatie verhogen op het moment dat de werklast toeneemt. Intel Hyper-Threading Technology5 ondersteunt daarnaast het gelijktijdig verwerken van parallelle processen.

Antidiefstaltechnologie

De onlangs aangekondigde Mobile Intel® 5 Series Chipset is bedoeld voor gebruik binnen ULV-gebaseerde laptops en biedt extra audio- en videomogelijkheden en antidiefstaltechnologie: deze zorgt ervoor dat de laptop op afstand onklaar kan worden gemaakt als hij gestolen wordt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-25T16:37:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.