Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

LaCie introduceert de LaCie CloudBox

 

De LaCie CloudBox is een hybride harde schijf die lokale en online opslag combineert. Deze harde schijf maakt automatisch een online back-up (in de cloud) van gegevens die gebruikers op de CloudBox zetten. De gegevens zijn daardoor volgens LaCie veilig, beschermd en altijd en overal toegankelijk.

De LaCie CloudBox biedt een dubbele beveiliging doordat hij data zowel op de harde schijf als in de cloud opslaat. Hierdoor is het niet meer nodig om op meerdere plaatsen back-ups te maken. Waar de gebruiker zich ook bevindt of wat er ook met de CloudBox gebeurt - denk aan schade, diefstal of brand, er is altijd een online kopie van de bestanden beschikbaar. De CloudBox kan de volledige online back-up herstellen. Ook bepaalde bestanden of mappen zijn via het programma CloudBox Online Restore tot tien versies terug te selecteren en te herstellen.

Met de CloudBox kan de gebruiker in één stap een back-up van bestanden op twee verschillende plaatsen maken. Zo is er altijd een tweede kopie beschikbaar. De lokale back-ups zijn snel toegankelijk en indien nodig snel te herstellen. Het apparaat verstuurt daarna dagelijks automatisch een kopie van alle bestanden naar de cloud. Dit maakt de data veilig en toegankelijk vanaf elke locatie. Bovendien voert het de online back-up volledig zelfstandig uit, waardoor de computer niet aangesloten hoeft te blijven.

De CloudBox biedt meerdere niveaus van gegevensbeveiliging. Er zijn altijd twee kopieën van bestanden aanwezig. Daarnaast biedt het systeem een 128-bit AES-gegevensencryptie. In tegenstelling tot andere cloud-opslagoplossingen codeert de CloudBox bestanden voordat hij ze naar de cloud zendt. Dit houdt in dat niemand anders dan de gebruiker zelf - ook LaCie niet - toegang heeft tot deze bestanden. De leverancier garandeert honderd procent beveiliging tegen dataverlies.

De capaciteit is van 100 GB, inclusief een jaarlicentie voor 100 GB aan online back-up. Die is online te verlengen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4011740). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×