Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

KPD komt met conversietools voor RAW-bestekken

 

KPD Automatisering

KPD Automatisering heeft twee tijdbesparende tools ontwikkeld voor het werken met RAW-2010-bestekken. De GwwBundel-software is uitgebreid met een tool die RAW-2005-bestekken automatisch converteert naar de RAW-2010-systematiek. Dat bespaart elke bestekschrijver in de GWW-sector veel tijd. Verder heeft het bedrijf een online tool waarmee iedereen die een RAW-2010-bestek in rsx-formaat wil lezen, dat bestand eenvoudig kan omzetten naar een pdf.

De RAW-systematiek wordt al dertig jaar gebruikt voor het maken van inmiddels zo'n 80 procent van alle bouwcontracten in de grond-, weg- en waterbouw. In de door het CROW geïntroduceerde Standaard RAW-bepalingen 2010 zijn een groot aantal hoofdstukken geactualiseerd en met nieuwe paragrafen uitgebreid. Tevens is het jarenlang gebruikte rsu-bestandsformaat (ASCII) vervangen door het op xml-gebaseerde psx-formaat. Door die veranderingen moeten alle RAW-(moeder)bestekken opnieuw worden geschreven, wat immens veel werk is. Deze RAW-bestekken zijn nu eenvoudig en snel geautomatiseerd om te zetten met de door KPD Automatisering ontwikkelde conversietool.

Bij het ontwikkelen van de ondersteuning voor RAW-2010 heeft KPD Automatisering naar de gevolgen voor alle betrokkenen gekeken. Ook aannemers en andere GWW-bedrijven moeten namelijk het nieuwe rsx-formaat gebruiken, of tenminste kunnen lezen. Daarom heeft men tevens een tool ontwikkeld die rsx-bestekken omzet naar een voor iedereen leesbare pdf. Deze handige RSX2PDF-tool is te gebruiken via www.kpd.nl, waarna de pdf eenvoudig met alle betrokkenen te delen is en op vrijwel alle apparatuur kan worden gelezen, inclusief op een tablet of smartphone.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4440656). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.