Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Intel komt met 6-watt serverprocessor

Intel introduceert de Intel Atom S1200 productfamilie. Dit is de eerste low-power, 64-bit system-on-chip (SoC) voor microservers met een zeer hoge dichtheid. Daarnaast vormt de nieuwe productfamilie de basis voor een nieuwe generatie energiezuinige opslag- en netwerkapparaten. De low-power, krachtige zakelijke microprocessors zijn betrouwbaar, goed te beheren en zeer rendabel.

De Intel Atom Processor S1200 productfamilie is de eerste low-power SoC met de datacenterfuncties die niet alleen zorgen voor de vereiste betrouwbaarheid en beheerbaarheid, maar ook aanzienlijke kostbesparingen bieden, aldus de producent. De SoC beschikt over twee fysieke cores en in totaal vier threads, dankzij Intel Hyper-Threading Technology (Intel HT). Daarnaast biedt de SoC 64-bit ondersteuning, een controller voor maximaal 8GB aan ddr3-geheugen, virtualisatietechnologie (vt), acht pci express 2.0-kanalen, error-correcting code (ecc) voor een hogere betrouwbaarheid en andere i/o-interfaces uit Intel-chipsets. De nieuwe productfamilie bestaat uit drie processors, met frequenties variërend van 1,6GHz tot 2,0GHz

De nieuwe Intel Atom Processor S1200 productfamilie is ook compatibel met de x86-sofware die veel wordt gebruikt in datacenters. Dit betekent dat deze energiezuinige systemen gemakkelijk geïntegreerd kunnen worden en voorkomt de noodzaak voor additionele investeringen in het omzetten en onderhouden van nieuwe software.

De Atom Processor S1200 is de eerste low-power SoC met servereigenschappen en een verbruik van slechts 6 watt. Op dit moment wordt de S1200 productfamilie al gebruikt in ruim twintig low-power systemen, waaronder microservers en opslag- en netwerkapparatuur, van onder andere Accusys, CETC, Dell, HP, Huawei, Inspur, Microsan, Qsan, Quanta, Supermicro en Wiwynn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-13T15:37:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.