Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Backups maken en herstellen met Dell DR4100

Dell introduceert de DR4100 voor schijfgebaseerde backups, ontwikkeld op basis van de Fluid Data-architectuur. Deze oplossing helpt klanten effectiever backups te maken en data te herstellen en zo de kosten hiervan terug te dringen. Met de DR4100 kan de benodigde opslagcapaciteit voor backups teruggedrongen worden tot een factor vijftien. Dit is mogelijk dankzij de ingebouwde technologie voor compressie en deduplicatie.

De Dell DR4100 kenmerkt zich door eenvoud van installatie en beheer en is gebaseerd op de nieuwe twaalfde generatie Dell PowerEdge-servers. De data reductie algoritmen van het door Dell overgenomen Ocarina maken een einde aan overbodige kopieën van data en reduceren de benodigde schijfcapaciteit met liefst 93 procent. De Dell DR4100 kan alle datareductie-taken overnemen van de applicatie- en back-upservers van de klant zonder negatieve gevolgen voor de back-up- en restore prestaties.

Bedrijven worden hierdoor minder afhankelijk van tape-gebaseerde backups of kunnen volledig overstappen naar schijfgebaseerde backups. Bovendien kunnen zij de backups langer bewaren op schijven en waar nodig op snelle en betrouwbare wijze restoren. Andere mogelijkheden van de Dell DR4100 zijn onder meer:
• Schaalbare capaciteit; Klanten kunnen maximaal twee uitbreidingsmodules toevoegen met elk een capaciteit van 9, 18 of 27 terabyte voor optimale schaalbaarheid. Indien nodig is de oplossing schaalbaar van 2,7 terabyte tot 81 terabyte aan bruikbare capaciteit - of tot 1,2 petabyte aan logische capaciteit.
• Verbeterde disaster recovery; Snelle, dagelijkse en gededupliceerde datareplicatie is mogelijk met ondersteuning voor liefst 32 nodes die vanaf verschillende locaties naar een centraal node repliceren. Dit verlicht de werkdruk voor ict-medewerkers die eerder backups op diverse locaties moesten opslaan. .
• Meer certificeringen voor backup-applicaties; De Dell DR4100 ondersteunt een groot aantal backup-applicaties van diverse leveranciers, zoals Dell (AppAssure en Quest), Symantec, CommVault, Oracle en CA.

De Dell DR4100 is in vijf verschillende configuraties te implementeren met een bruikbare capaciteit van 2,7 tot 27 terabyte. Het uitgebreide licentiemodel biedt replicatie, DR Rapid Data Access en toekomstige functionaliteit, zonder extra kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-26T15:02:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.