Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

EMC introduceert ViPR-platform

Grote datacenters groeien in snel tempo tot wel honderden petabytes waardoor de kosten en complexiteit van beheer nauwelijks nog te dragen zijn. Om deze uitdagingen aan te gaan, introduceert EMC ViPR, het eerste software-gedefinieerde storage-platform ter wereld.

EMC ViPR biedt de mogelijkheid om zowel de storage-infrastructuur als de data binnen dezelfde infrastructuur te beheren. Hierdoor kunnen organisaties de automatisering verder verbeteren en zijn ze klaar voor toekomstige applicatie-implementaties dankzij een moderne storage-architectuur. EMC ViPR biedt de mogelijkheid de storage-infrastructuur (control plane) alsook de data binnen dezelfde infrastructuur (data plane) te beheren.

Het EMC ViPR Control Plane maakt gebruik van bestaande storage-infrastructuren voor traditionele workloads, maar biedt nieuwe ViPR Object Data Services (met toegang via Amazon S3 of HDFS api’s) voor nieuwe workloads. ViPR Object Data Services kan geïntegreerd worden met OpenStack via Swift en kan draaien met enterprise of commodity storage.Het is mogelijk het Control Plane van de Data Plane te ontkoppelen. Zo kan het Control Plane ook alleen gebruikt worden om de onderliggende intelligentie van storage-arrays te beheren via policy-based-automatisering. Dit is een geheel nieuwe benadering voor het virtualiseren van storage.

ViPR kan objecten beschouwen als bestanden. Bovendien biedt het optimale toegang tot bestanden zonder vertraging die wordt veroorzaakt door object storage. De oplossing kan volledig op basis van software worden geïmplementeerd en draait op EMC-, niet-EMC- en commodity-hardware. Het kan ook worden geïntegreerd met VMware’s software-gedefinieerde datacenter dankzij de standaard api’s. Daarnaast kan het worden toegevoegd aan virtuele omgevingen van Microsoft en OpenStack.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-14T10:58:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.