Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Scos komt met 1G Ethernet monitoring

 

Scos uit Hoofddorp kondigt de beschikbaarheid aan van de Profishark 1G, een klein, draagbaar plug en play-apparaat, ontwikkeld voor in-line Gigabit Ethernet monitoring. Scos breidt hiermee zijn aanbod uit van ondersteunende producten en diensten voor de netwerk protocol analyzer Wireshark.

Profishark van Scos vereenvoudigt het in-field traffic capture en troubleshooting van netwerken. Het komt overeen met een 10/100/1G aggregator-tap met twee 1 Gbps NIC. Behalve de alles-in-één oplossing in zakformaat, is de enige extra benodigde hardware een laptop of een desktop-pc met een vrije usb 3.0-poort. Omdat het gebaseerd is op usb 3.0 verwerkt de Profishark 1G full-duplex gigabit op wire snelheid, zonder de bottleneck van een aggregator-tap. Het omzeilt ook alle standaard NIC’s in de capturemode, het registreert alle tags zonder de frames te wijzigen.

De Profishark 1G is bedoeld voor het langdurig verzamelen van data om deze met Wireshark te analyseren. Een aantal kenmerken zijn 8 ns hardware timestamp, real-time statistieken, low level fout en bandbreedte monitoring, CRC error capture en direct wegschrijven naar schijf.

De Profishark 1G is geschikt voor het vastleggen van alle type frames (pause frames, vlan-tagged, et cetera), elke encapsulated frame, CRC error-frames en frames tussen 10 bytes en 10 Kbytes. De timestamp maakt real time analyse van geaggregeerde en gebufferd verkeer mogelijk. Het kan latencies meten met nanoseconde nauwkeurigheid.

Verder bevat de Profishark 1G de PT3 Manager. Deze applicatie is speciaal voor de PROFISHARK 1G ontwikkeld. Het biedt een manier voor statistische analyse van een netwerk, waardoor efficiënt buitensporige bandbreedte-gebruik wordt gedetecteerd en low layer fouten om deze daarna met Wireshark nader te onderzoeken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5148590). © Jaarbeurs IT Media.

?

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.