Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Toshiba Satellite L50 doorbreekt SSD-barrière

 

Toshiba Information Systems Benelux brengt betaalbare notebooks voorzien van solid state drives (ssd’s) op de markt. Dit type geheugenschijven biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele hard disk drives (hdd’s), maar kende altijd als bezwaar de hoge prijs per gigabyte. Vandaar dat ze tot nu toe vooral in high-end notebooks, zoals Ultrabooks, werden ingebouwd.

Toshiba doorbreekt deze barrière nu door dit soort schijven te integreren in (onder andere) de notebooks uit de kostenefficiënte Satellite L50-serie. Als het gaat om ssd-schijven op basis van de geavanceerde Nand-flashtechnologie kan Toshiba naar eigen zeggen ssd-notebooks aanbieden tegen een prijs-kwaliteitverhouding die tot voor kort ondenkbaar was.

Ssd-schijven zijn in vergelijking met hdd-schijven in tal van opzichten superieur. Om te beginnen zijn ze tot vier keer sneller. Zo hebben ze een ultrakorte opstarttijd en een ultrahoge lees- en schrijfsnelheid. En omdat ze geen bewegende onderdelen bevatten, zoals een roterende schijf of trillende lees- en schijfkoppen, zijn ze ook een stuk betrouwbaarder en robuuster, dus minder gevoelig voor schokken en vibraties. Om dezelfde reden zijn ze superstil en produceren ze minder warmte, waardoor de notebooks koeler blijven. Verder gebruiken ze aanzienlijk minder stroom, zodat de batterij veel langer meegaat, en zijn ze beduidend lichter. De eerste Toshiba-notebooks met ssd-schijf, uit de Satellite L50-serie, zijn per direct leverbaar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5201376). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×