Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Axians implementeert private LTE bij Zorggroep Sint Maarten

Zorggroep Sint Maarten is voor de aanleg van een netwerk voor kritische zorgtechnologie een contract aangegaan met Axians. De keus is daarbij gevallen op de technologie private LTE. Zorggroep Sint Maarten is een ouderenzorgorganisatie die intra- en extramurale zorg aanbiedt in de regio’s Twente, Gelderland, Utrecht en Friesland.

Scheiden van kritische en niet-kritische communicatie 

Het private LTE-netwerk gaat functioneren naast het wifinetwerk. Het wifinetwerk wordt gebruikt voor niet kritische communicatie, zoals de kantoorautomatisering en als netwerk voor bewoners en bezoekers. De kritische communicatie wordt afgehandeld over het private LTE-netwerk. Dit geldt onder meer voor telefonie, het Verpleeg Oproep Systeem (VOS) en zorgalarmeringen. Deze worden gegenereerd door cliënten of door andere zorgtechnologieën zoals val- of dwaaldetectie.

Private LTE-netwerk garandeert verbinding 

Door te kiezen voor een private LTE-netwerk verzekert Zorggroep Sint Maarten zich van een zeer betrouwbare verbinding die onder geen beding uitvalt. Daardoor mist ze geen kritische zorgalarmeringen meer. De niet kritische communicatie verloopt via wifi. Dat netwerk wordt steeds zwaarder belast, nu bewoners in verband met corona steeds meer videobellen. Dit heeft nu geen impact meer op, bijvoorbeeld, een zorgoproep.

Bewegingsvrijheid voor bewoners 

Adviseur zorgtechnologie Sint Maarten, Jarno Visser vertelt: “Wij hebben bewegingsvrijheid voor onze bewoners hoog in het vaandel staan. Via een sensor in de wearables kunnen wij volgen waar ze zijn. Als cliënten hulp nodig hebben, kunnen ze een alarm genereren. We moeten erop kunnen vertrouwen dat die alarmen altijd doorkomen. Een private LTE-netwerk biedt ons die garantie, te meer omdat we het netwerk redundant laten uitvoeren.”

Eén aanspreekpunt voor verschillende specialismen 

Zorggroep Sint Maarten gaat dit jaar op twee woonzorglocaties met Axians in zee voor de aanleg van een flexibel in te richten domotica-omgeving, die kan worden aangepast aan de behoeften van bewoners. Op één locatie wordt daarbij gebruik gemaakt van het VOS van Verkerk Service Systemen. Axians en Verkerk Service Systemen behoren beiden tot de VINCI Energies organisatie en werken regelmatig (met andere partners) samen om zo de best passende oplossing voor de klant te realiseren. Door de goede samenwerking van de beide organisaties heeft de klant één aanspreekpunt voor bereikbaarheid, zorgalarmeringen en domotica.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Axians

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-13T13:44:51.000Z Axians


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.